28. nov. 2022 o 20:00
aza, Koktejl

David brutálne zavraždil svoju matku († 67): Čo spravil s jej telom, je len pre silné povahy!

placeholder
Margaret Sumney (†67) brutálne zavraždil jej vlastný syn David.
Zdroj: Facebook/Margaret Sumney

Ohavný čin!

Zahraničie
28. nov. 2022 o 20:00
David brutálne zavraždil svoju matku († 67): Čo spravil s jej telom, je len pre silné povahy!

Ohavný čin!

V auguste 2019 otriasol Pensylvániou otrasný prípad vraždy. 33-ročný David Sumney zdokumentoval vraždu jeho vlastnej matky Margaret, ktorá mala v čase tragédie 67 rokov. S jej mŕtvym telom si po nechutnom čine spravil množstvo selfie fotografií. Na fotkách mu po rukách steká krv vlastnej matky. Muž bol odsúdený z vraždy tretieho stupňa na 20 rokov väzenia. S jeho verdiktom však neboli spokojné sestry obete a žiadali, aby bol odsúdený z vraždy prvého stupňa a mal prísnejší trest.

David bol zatknutý len niekoľko dní po tom, čo zabil svoju mamu. V jeho veciach objavili majetok patriaci nebohej, jej debetnú kartu, náhrdelník, náramok a tri šeky. Po krutej vražde si zarezervoval hotelovú izbu vo Philadelphii. Manažérke hotela daroval sadu perál patriacich jeho mame. “Od výnimočnej dámy, pre výnimočnú dámu,” povedal, keď jej podával perly.

Ďalším dôkazom bola aj jeho história vyhľadávania na internete. V roku 2020 hľadal informácie o tom, ako dlho trvá, kým sa po smrti začne ľudské telo rozkladať, či to, kedy je najlepší čas zbaviť sa tela. Mary Ellen, Margaretina staršia sestra, povedala, že jej synovec mal dostať trest smrti. Druhá sestra obete Ann súhlasila a prosila sudcu, aby Davidovi už nedal druhú šancu opäť zabíjať.

Margaretina neter Margo vo štvrtok na súde opísala, ako si v dome tety všimla výrazný kovový zápach. “David je stelesnením čistého zla. Nikdy sa nevyrovnáme s tým, čo sa stalo,” povedala sudcovi. Nevlastná sestra Davida sa na súd osobne ani nedostavila, pretože sudca opakovane ignoroval jej prosby o zvýšenie trestu. Počas jednania sa ale pripojila cez videohovor. V ňom vyjadrila svoj hnev a znechutenie nad miernym rozsudkom.

Opísala aj strašné zranenia, ktoré David spôsobil ich matke. “Zlomil si jej chrbticu! Paralyzoval si vlastnú matku. Potom si ju mlátil a mlátil. Krv bola všade po stenách,” popísala príšernú scénu Ellen. “Ale myslím si, že najzvrátenejšie sú tie fotky. Tých 277 fotiek, ktoré si spravil. Ľudia sa fotia vtedy, keď sa chcú vrátiť do spomienok a vidieť, čo robili,” povedala znechutená a frustrovaná žena.

Kancelária súdneho lekára okresu Allegheny uviedla, že Margaret utrpela zlomeniny rebier a poškodenie chrbtice, ktoré ju po brutálnom bití paralyzovali od pása nadol. Po celom tele mala aj rezné rany a modriny. “David, ona ti dala všetko, čo mala. A keď už ti nemala čo dať, zabil si ju! Netušila som, že si takéto monštrum. Toto bola vražda prvého stupňa,” vyhlásila Ellen.

Súd napokon muža odsúdil na 20 rokov s výrokom, že spravodlivosť bola vykonaná. Davidov právnik Chris Patterini povedal, že muž vyjadril ľútosť a za mrežami by mal byť iba sedem rokov. “To je smiešne!” vykríkla počas vyhlásenia právnika Ellen. Sudca povedal, že aj napriek ich nevôli sa súd rozhodol a trest bude taký, aký mu určili. “Mnohé prípady často končia výsledkom, s ktorým nie je rodina obete, či vinníka spokojná,” uzavrel sudca.

David Sumney prejavil svoje násilné správanie už v minulosti. V júli v roku 2015 zaútočil na svojich rodičov. Obvinený z útoku na svoju matku bol tiež v auguste 2014 a novembri 2016. Jeho obvinenia však boli neskôr znížené na priestupkové napadnutie a obťažovanie, napriek tomu, že jeho mama tvrdila, že sa ju pokúsil zabiť. Udieral ju päsťou do tváre aj do ostatných častí tela a dusil ju. Po neúspešnom napadnutí jej povedal, že nabudúce ju už dostane. Jeho matka však nechcela, aby mal príliš vysoký trest a tak sa David väzeniu v tom čase vyhol, píše denník Mirror.