26. feb. 2023 o 16:00
mob, TASR, Koktejl

Obrovský šok: Po tejto správe o Schumacherovi fanúšikovia zúria!

placeholder
Bývalý pilot F1 Michael Schumacher.
Zdroj: Profimedia

Spustila sa lavína kritiky.

Zahraničné promi
26. feb. 2023 o 16:00
Obrovský šok: Po tejto správe o Schumacherovi fanúšikovia zúria!

Spustila sa lavína kritiky.

Americký obchodník Gene Haas sa stal terčom kritiky fanúšikov Michaela Schumachera po tom, čo sa nechal počuť, že syn legendárneho jazdca Mick je „chodiaca mŕtvola“, informuje web Daily Star.

Komentáre majiteľa Haasu odzneli v epizóde seriálu Drive to Survive na Netflixe s názvom „Aký otec, taký syn“. Najvyšší predstaviteľ tímu povedal, že Mick je „chodiaca mŕtvola“ počas ostrého telefonátu s manažérom tímu Guentherom Steinerom. Haas zúril na 23-ročného pretekára, keď v 27. kole Veľkej ceny Monaka stratil kontrolu nad svojím vozidlom, ktoré sa potom úplne rozdelilo na dve časti.

Fanúšikovia označili Haasov opis Mickovej situácie za odporný, zatiaľ čo iní sa hnevali na režisérov, ktorí komentár zaradili a rozhodli o názve. „Je to hrozné voči Mickovi aj Michaelovi,“ komentoval jeden z rozzúrených priaznivcov. „Páni, to je také neúctivé,“ pridal sa ďalší.

Nemecký bývalý pilot F1 Michael Schumacher (54) sa vážne zranil počas lyžovačky koncom roku 2013. Od tej doby sa lieči v domácom prostredí v Ženeve. Jeho zdravotný stav drží jeho rodina mimo očí verejnosti. Bývalý prezident Medzinárodnej automobilovej federácie (FIA) Jean Todt dúfa, že sa Michael Schumacher ešte niekedy objaví na verejnosti.

Todt patrí k niekoľkým rodinným priateľom, ktorí majú prístup k Schumacherovi a príležitostne poskytuje informácie o jeho stave. „Veľmi dúfam, že sa ešte niekedy ukáže na verejnosti, jeho rodina robí pre to všetko. Aj on tvrdo bojuje,“ uviedol Todt, ktorý údajne navštívil Schumacherovcov v ich sídle v Ženeve.

MICH BUDE REZERVÝ PILOT V MERCEDESE AJ MCLARENE

Nemec Mick Schumacher bude v nadchádzajúcej sezóne seriálu MS F1 pôsobiť ako rezervný pilot v tímoch Mercedesu a McLarenu. Informovala agentúra AFP. Mercedes v decembri oficiálne potvrdil prijatie syna sedemnásobného šampióna F1 Michaela Schumachera ako výpomoc dvom hlavným jazdcom, Britom Lewisovi Hamiltonovi a Georgeovi Russellovi.

 

V stredu sa Mick Schumacher dohodol aj na spolupráci s McLarenom. „McLaren bude môcť povolať Micka Schumachera ako rezervného jazdca počas sezóny F1 2023 ako súčasť našej dohody s Mercedesom,“ napísal McLaren na Twitteri.