17. apr. 2024 o 18:00
NK, Koktejl

Lekári objavili v hlave dievčatka (8) čudný útvar: Hrôza, čo jej vytiahli z hlavy!

placeholder
Dievčatku pravdepodobne útvar v hlave rástol počas celého života. (ilustračné foto)
Zdroj: iStock

Chirurgovia zostali šokovaní.

Zaujímavosti
17. apr. 2024 o 18:00
Lekári objavili v hlave dievčatka (8) čudný útvar: Hrôza, čo jej vytiahli z hlavy!

Chirurgovia zostali šokovaní.

Ohromení chirurgovia v nemocnici Jal odstránili z vnútra lebky nemenovaného dievčatka chumáč vlasov, ktorý meral na dĺžku viac ako 90 cm. 8-ročnú pacientku z kirgizskej Džalal-Abadskej oblasti previezli na operáciu po tom, čo vyšetrenie odhalilo veľký útvar v mozgovej komore. Dieťa operoval tím zdravotníkov pod vedením doktora Mitalipa Mamytova, informoval Mirror.

Odborníci zostali ohromení, keď jej otvorili hlavu a zistili, že útvar, ktorý videli na snímkach mozgu, je celý z vlasov. Z hlavy jej vytiahli chumáč, ktorý sa zdá byť dlhý skoro meter. Zdravotnícky personál sa domnieva, že vlasová hmota rástla počas celého života dievčatka.

"Útvar obsahoval chumáč vlasov, ktorý zrejme rástol počas celého života dieťaťa pred prijatím do nemocnice. Vlasy mali koreň na dne komory a mohli byť spôsobené anomáliou v prenatálnom vývoji. Pokračujúci rast by predstavoval hrozbu pre zdravie pacientky," uviedlo vo svojom vyhlásení kirgizské ministerstvo zdravotníctva.

Medzitým sa objavili ďalšie bizarné správy o indickom tínedžerovi, ktorého hospitalizovali po tom, čo mu ryba vplávala do krku, keď sa kúpal v miestnom rybníku. Mladý obyvateľ odľahlej dediny Karumhu zažil prekvapenie svojho života, keď nemohol tvora dostať von. Miestni obyvatelia sa tínedžerovi snažili všemožne pomôcť, ale so zhoršujúcim sa stavom zistili, že rybu z jeho hrdla odstrániť nedokážu. Chlapcovi museli nakoniec pomôcť lekári.