19. júl. 2023 o 19:00
emd, Koktejl

Ženy ukázali zarastené telá v bikinách: Ľudia zbadali, čo majú TAM DOLE, zvozili ich pod čiernu zem!

placeholder
Mladé dámy sa nehanbia za svoju prirodzenosť.
Zdroj: Instagram/@saggysara

Rozhodli sa ukázať, že je dôležité aj to, ako sa cítite.

Zaujímavosti
19. júl. 2023 o 19:00
Ženy ukázali zarastené telá v bikinách: Ľudia zbadali, čo majú TAM DOLE, zvozili ich pod čiernu zem!

Rozhodli sa ukázať, že je dôležité aj to, ako sa cítite.

Dve ženy vyvolali na internete rozruch po tom, čo vyhlásili, že nemusíte byť bez chĺpkov, aby ste mohli ísť na pláž. Sarah Puhto a Bella Davis hrdo zapózovali v malých plavkách s viditeľnými chĺpkami, aby dali jasne najavo svoj názor, píše portál Daily Mail.

"Je to vaša osobná voľba, či sa budete holiť, depilovať alebo si necháte narásť ochlpenie. Neexistuje žiadny zlý spôsob, ako má vaše telo vyzerať," vyhlásila Sarah v teraz už virálnom príspevku na Instagrame.

"Nedovoľte, aby vás ochlpenie alebo vyrážky po holení zastavili od nosenia bikín, od intímností alebo od vytvárania vzácnych spomienok," dodala. Jej kamarátka Bella súhlasila a priznala, že si kedysi myslela, že ochlpenie je špinavé a že sa zaň treba hanbiť.

"Teraz viem, že je to normálne, prirodzené a ľudské. Nemusíte byť bez chĺpkov, aby ste mohli nosiť bikiny," povedala.

Kontroverzný príspevok sa stal virálnym a do veľmi rozporuplnej diskusie sa zapojilo viac ako 40 000 ľudí. Mnohí so ženami súhlasili a ďakovali im za to, že sa snažia o normalizáciu ochlpenia na tele.

"Môžeme mať viac príspevkov o ochlpení, ako tento, aby sme ho normalizovali, prosím, prosím, prosím? Mne rastú chĺpky na stehnách a strašne sa za ne hanbím a neustále s nimi bojujem a bola by som rada, keby som mohla ísť na pláž alebo do bazéna, kde by mi boli vidieť a ľudia by sa tým nezaťažovali," uviedla jedna žena. "Je šialené, že musíme normalizovať niečo, čo je normálne," dodala ďalšia.

Iní mladým influencerkám ďakovali za to, že išli proti prúdu, keď ľudia spochybňovali ich motívy. Nie sú však spoločenské konštrukty stvorené na to, aby sa rozbíjali, ak prinášajú viac škody ako úžitku? "Vidieť takéto príspevky o ochlpení na tele pre mňa vždy veľa znamená, keďže mám veľa chĺpkov. Je príjemné vedieť, že nie som sama," napísala v komentároch ďalšia žena.

Nie všetci zdieľali názory tvorcov obsahu na ochlpenie tela. "Nikdy by som si neobliekla bikiny s takýmto veľkým ochlpením, nikdy, ani keby mi za to zaplatili. Okrem rodových vecí sú tu aj kultúrne aspekty," napísala nesúhlasne jedna žena.

Niektoré zase tvrdili, že majú problém s tým, že ochlpenie je menej hygienické. "Mne nejde o vzhľad, ale o hygienu," povedala sledovateľka. "Je to špinavé a ja napríklad nechcem mať ochlpenie vo vode, v ktorej sa kúpem," zahlásila ďalšia.

Ostatní však ich tvrdenia o hygiene odmietli. "V skutočnosti je to naopak. Odstraňovanie ochlpenia tam dole lekári neodporúčajú, pretože v skutočnosti funguje ako bariéra chrániaca pred infekciou. Baktérie, plesne a nečistoty sa zachytia na chlpoch a potom ich môžete zmyť v sprche. Ak tam nie sú žiadne chlpy, neexistuje bariéra, ktorá by telo chránila," vysvetlila jedna žena.

Ďalšia žena uviedla, že príspevok jej dáva podnet na zamyslenie.

"Moja pokožka zle reaguje na bežné holenie, depilácia voskom vo mne vyvoláva násilie, tak veľmi to bolí, a krém na odstránenie chĺpkov v spodných partiách mi spôsobuje pocit, akoby som sedela na kaktuse. Napriek tomu vytrvám, pretože je zrejme ženské byť bez chĺpkov. Možno by som nemala svoju pokožku vystavovať peklu!" napísala.

Ľudia v komentároch na záver požiadali všetkých, ktorí majú chĺpky v podpazuší, aby nepoužívali verejnú dopravu.