06. mar. 2023 o 16:00
krsk, Koktejl

Temné obdobie Mariána Gáboríka: Vyhľadal pomoc odborníka!

placeholder
Manželia Gáboríkovci sú jedným z najkrajších párov slovenského šoubiznisu.
Zdroj: Instagram/iversanns

Bývalý slovenský hokejový útočník prehovoril o tom ťažkom období.

Celebrity
06. mar. 2023 o 16:00
Temné obdobie Mariána Gáboríka: Vyhľadal pomoc odborníka!

Bývalý slovenský hokejový útočník prehovoril o tom ťažkom období.

Marián Gáborík (41) hviezdi v ôsmej sérii tanečnej súťaže Let's Dance s manželkou Ivanou Gáboríkovou (36). Známy športovec pre Markízu pred začiatkom šou prehovoril o osobnejších témach, napríklad ťažšom období, ktorým si prešiel počas svojej hokejovej kariéry, keď pôsobil v Amerike.

Prehovoril aj o tom, či mal vo svojom živote niekedy temné obdobie. "No jasné. To obdobie nebolo jednoduché, ale samozrejme, treba mať vedľa seba ľudí, ktorí vás podporujú, a potom už človek začne vidieť svetlo na konci tunela a dá sa prejsť všetkým," odvetil. Gáborík však odmietol špecifikovať jeho prípad do detailov a uviedol, že išlo o veci, ktoré sa prihodia každému.

Pomohol mu v ťažkej chvíli hokej a nejaká mentálna príprava? Gáborík vyzdvihol dôležitosť odborníkov či mentálnych koučov. "Ja som absolvoval nejaké takéto sedenia, či už sa to týkalo hokeja, a je dôležité nájsť takúto odbornú a pomocnú ruku. Na Západe je to úplne normálna vec. U nás je to možno ešte v plienkach, ľudia sa veľakrát hanbia za to, že by mali ísť k psychológovi," pokračuje nová hviezda tanečnej šou.

"Je to normálna vec a keď nie každý, ale veľa profesionálnych športovcov veľakrát vyhľadá takúto pomoc, aby sa nejako nastavili, aby sa naučili pracovať, ako pracujeme so svojím telom v posilňovni, tak aj so svojou hlavou. A ja som veľakrát išiel týmto smerom," priznal na záver športovec.