Máte tip? Pošlite nám ho na tip@koktejl.sk
Budapešť je od našich hraníc vzdialená čo by človek kameňom dohodil a preto predstavuje ideálnu destináciu pre Slovákov na jednodňový alebo aj víkendový výlet. Do metropoly Maďarska sa uplynulý víkend vybral aj náš čitateľ Viliam s dvomi kamarátmi. Trojicu zlákala povesť mesta, ktoré nikdy nespí a kde sa história stretáva s modernou gastronómiou. Zbalili si teda batohy, vymenili eurá za forinty a vyrazili na prieskum.
V maďarskom hlavnom meste strávili dva dni, preto mali dostatok času pokochať sa výnimočnou budovou parlamentu, výhľadom na mesto z Rybárskej bašty i Budínskeho hradu a nevynechali ani Baziliku svätého Štefana. Potulky po meste spojili aj s gastro zážitkom. Išlo o dokonalé prepojenie chutí a obdivu k bohatej minulosti, ktorá na vás dýcha na každom kroku.
Maďarská kuchyňa je veľmi bohatá. Ľuďom ako prvé vždy napadnú langoše, paprikáš, perkelt či gulášová polievka. Trojica nám neprezradila, na ktorom z týchto skvelých jedál si pochutili, no s redakciou Koktejl.sk sa podelili o svoju skúsenosť z kaviarne, ktorá ponúka aj raňajky.
Na začiatok nového dňa si dopriali poriadne výdatné jedlo. Jeden z nich si dal omeletu v pečive s klobáskou. Druhý mal zasa pečivo naplnené volským okom a slaninou. Tretiemu padol z menu do oka poriadne naložený sendvič. Za každé zo spomínaných jedál zaplatili niečo vyše osem eur.
Do nového dňa potrebovali aj energiu, ktorú načerpali z kávy. Na stole im pristálo dvakrát doppio (dvojité espresso) a jedno cappuccino. Všetky tri nápoje ich stáli 2,6 eura. "Ceny sa nám veľmi páčili. V Bratislave za rovnaké raňajky a kávu platíme viac. Príjemným prekvapením bola fľaša vody, ktorú sme dostali zadarmo. To sa nám na Slovensku ešte nestalo," napísal nám Viliam. Fotku účtu nájdete v galérii.
