28. mar. 2023 o 12:00
žani, Koktejl

Zverstvo na Slovensku! Ukrajinci sú zo suseda zúfalí: Polial benzínom kočík nášho dieťaťa!

placeholder
Marcinkovej sa zúfalý odkaz dotkol.
Zdroj: Instagram/vladimira.marcinko

Odkaz rozzúril nejedného Slováka.

Domáce správy
28. mar. 2023 o 12:00
Zverstvo na Slovensku! Ukrajinci sú zo suseda zúfalí: Polial benzínom kočík nášho dieťaťa!

Odkaz rozzúril nejedného Slováka.

Naša krajina sa stala útočiskom pre desaťtisíce Ukrajincov, ktorí utekajú pred vojnou. Kým sa situácia v ich domovine nezlepší, rozhodli sa prečkať a zatiaľ si na Slovensku našli prácu, školy pre deti i priateľov. Nie všetci však majú takéto šťastie. Niektoré rodiny sa musia vyrovnávať s nenávisťou.

Rodinka s malým dieťaťom sa ocitla v situácii, ktorá vyústila do extrému. Problém neriešili len za zatvorenými dverami a zverili sa aj ostatným susedom v bytovke prostredníctvom zúfalého odkazu. Niekto ho odfotil a dostal sa na sociálne siete. "Sme rodina z Ukrajiny a žijeme na 6. poschodí. Jeden z našich susedov už po štvrtýkrát nalepil lepidlom náš zámok na vstupných dverách a dnes polial benzínom kočík nášho dieťaťa. Prosíme o pomoc pri riešení tohto problému," objasnili situáciu.

Fotka sa dostala aj k poslankyni Vladimíre Marcinkovej, ktorá má s Ukrajincami dobré vzťahy a je rada že prišli k nám. "Teším sa vždy, keď niekoho z Ukrajiny vidím, že na Slovensku našiel príležitosť na nový život, že dal šancu našej krajine pred inými a že chce svoj potenciách rozvíjať tu, aj keď za ťažkých okolností v jeho domovine," napísala čerstvá dvojnásobná mamina.

V pôrodnici sa o ňu láskavo starali aj zdravotníci z Ukrajiny, za čo im je vďačná. O to viac ju zasiahol príbeh mladej rodiny. "Nesmieme mlčať, keď sa deje zverstvo, a táto šikana zverstvom je!" dodala zhorená Marcinková.