Zahraničie
photo Foto
video Video
03. jún. 2023 o 19:00
NK, Koktejl

Trojdňové dievčatko všetkých šokovalo: Neuveríte, čo jej matka zachytila na VIDEU!

placeholder
Malé dievčatko všetkých šokovalo svojou silou.
Zdroj: tiktok.com/@samantha_elizabeth__

Zábery, z ktorých nebudete chápať!

Zahraničie
03. jún. 2023 o 19:00
Trojdňové dievčatko všetkých šokovalo: Neuveríte, čo jej matka zachytila na VIDEU!

Zábery, z ktorých nebudete chápať!

Prvorodička zostala zaskočená, keď jej novorodenec začal dvíhať hlavičku a pokúšal sa plaziť len tri dni po narodení. Samantha Mitchellová z White Oak v Pensylvánii a jej vlastná matka zachytili tento neuveriteľný moment na kameru, keď malá Nyilah Daise Tzabari ležala na bruchu v nemocničnej postieľke. Je vidieť, ako sa malá krúti, vydáva zvuky a na niekoľko sekúnd zdvihne hlavu a rozhliadne sa okolo seba.

"Mami, ona sa plazí! Je to vôbec normálne? Čo to, do čerta!" povedala Samantha.

"Bože, ešte by nemala byť taká silná," dodala šokovane jej matka. 34-ročná Samantha sa ponáhľala zdokumentovať tento ohromujúci moment, aby mala dôkaz pre rodinu a priateľov, ktorí by jej určite neverili. Ešte viac ju šokovalo, keď sa jej dcéra pokúšala plaziť celú minútu.

V klipe je vidieť, ako malá Nyilah Daise oblečená v plienke vystiera ruky pred seba, aby si podoprela telo, a plazí sa, pričom dvíha hlavu. Teraz, keď už má Nyilah Daise tri mesiace, Samantha tvrdí, že jej dcéra sa vie s oporou postaviť a nebude dlho trvať, kým začne chodiť.

"Na videu je vidieť, ako sa prvýkrát plazí. Bola som v úplnom šoku. Opatrovala som deti väčšinu svojho života a mám viac ako 20 rokov skúseností a nikdy som nič také nevidela. Úplne ma šokovalo to, ako zdvihla hlavu a bľabotala," povedala Samantha.

Nyilah Daise sa narodila s trojtýždňovým oneskorením 27. februára 2023 o 21:22 a vážila 3,34 kg. Deti sa v priemere začínajú plaziť v približne deviatich mesiacoch, ale Nyilah preukázateľne prekročila svoje skoré vývojové ciele.

"Niekedy sa smejem a hovorím si, že by som si priala, aby bola bábätkom. Mám pocit, že som vlastne nikdy nemala novorodenca. Bezpochyby začne čoskoro chodiť. Momentálne stojí. Na nohy kladie takú veľkú váhu. Ešte nestojí sama, ale drží sa nás a stále sa snaží postaviť," povedala Samantha.

"Mala asi 18 dní, keď sa prevracala z bruška na chrbát, a približne v dvoch mesiacoch sa prevracala z chrbta na brucho. Každý deň som z nej v šoku. Snaží sa vytlačiť aj zo svojej malej stoličky a hopsadla, keď ju do nich posadíme."

"Už od narodenia bola veľmi čulá. Jej sila nás šokovala. Okolo jeden a pol mesiaca sa zdalo, že začala napodobňovať to, čo sme jej hovorili. Vždy jej hovoríme milujem ťa a ona akoby sa nám to snažila zopakovať a pokúšala sa to povedať. Nemohli sme tomu uveriť. Je to skôr bľabotanie, ale určite sa nás snaží napodobniť," povedala.

Samanthin 28-ročný snúbenec Ofer Tzabari si najprv myslel, že Nyilahino správanie je normálne správanie novorodenca, kým ľudia nezačali jej silu komentovať.

"Myslel som si, že také sú bábätká, ale v skutočnosti takéto správanie nie je primerané dieťaťu v jej veku. Je to také usmievavé, šťastné dieťa a stále sa smeje. V momente, keď sa na ňu usmejete, začne sa usmievať a smiať sa. Je to také šťastné bábätko a dúfam, že jej videá urobia radosť každému," povedal hrdý otec.

Pár sa rozhodol podeliť o talent svojej dcéry na sociálnych sieťach. Od zverejnenia TikToku získala Nyilah Daise viac ako 47 miliónov zobrazení a 6 miliónov lajkov.

"Umm, ja mám termín o šesť dní a ak moje dieťa vyjde von a bude robiť toto, zostane v nemocnici," komentovala video jedna žena.

"Prisahám, že deti, ktoré rodia v dnešnej dobe, sú jednoducho iná rasa," napísala ďalšia.

"Deti narodené po roku 2020 sú skutočne inak stavané," dodala tretia.

Podľa portálu The Bump dojčatá vôbec nedokážu držať hlavu hore a ich krk je potrebné podopierať, "čas na brušku" sa odporúča.

Tridsaťsekundové video upútalo pozornosť širokých más po tom, čo bolo zdieľané na TikToku s popisom: "Stále nemôžem uveriť, že sa to stalo." Samantha nad klip pridala aj text, ktorý znel: "POV vaša dcéra má tri dni a dvíha hlavu, plazí sa a rozpráva.“

Niektorí poskytli vysvetlenie a uviedli, že dieťa bolo hladné a hľadalo zdroj potravy. "Je to reflex - hľadá jedlo," napísal jeden z nich. "Je tam prvých šesť týždňov a potom zmizne. Je to špeciálna adaptácia, ktorá umožňuje dieťaťu plaziť sa za potravou," naznačil ďalší.