18. jún. 2023 o 13:00
žani, Koktejl

Najťažšie chvíle v živote Tatiany Drexler: Rozvod a nečakané dlhy!

placeholder
Tatiana Drexler v šou Let’s Dance.
Zdroj: TV Markíza

V živote nemala vždy na ružiach ustlané.

Celebrity
18. jún. 2023 o 13:00
Najťažšie chvíle v živote Tatiany Drexler: Rozvod a nečakané dlhy!

V živote nemala vždy na ružiach ustlané.

Meno Tatiana Drexler pozná každý fanúšik tanca a obľúbenej šou Let´s Dance. Aj tento rok si prisadla k svojim kolegom za porotcovský stôl a hodnotila výkony súťažiacich párov. Porotkyňou podobných formátov je už dlhé roky a to nielen na Slovensku, ale aj v Česku a Nemecku.

Dnes rozdáva pani "Dé" úsmevy na všetky strany, no v mladosti sa musela vysporiadať s viacerými prekážkami. Pre českú televíziu otvorila svoju 13.komnatu a prehovorila o emigrácii aj podraze od prvého manžela. Peter Ingriš bol teoretický fyzik a Tatiana vyštudovaná matematička. Dvojica si okamžite padla do oka. "Bol krásny, múdry a výborne tancoval. Nebolo možné nezamilovať sa," zaspomínala si. Tanec bol ich vášňou. Po zisku titulu majstrov Slovenska sa z nich stali aj manželia.

Keď sa im v roku 1987 naskytla príležitosť vycestovať do Nemecka kvôli súťaži, využili ju a späť do vlasti sa už nevrátili. V tom čase to bol obrovský problém a za opustenie republiky boli odsúdení. "Zostať v Nemecku nebolo plánované. Mysleli sme, že pôjdeme do Ameriky alebo Austrálie, tak sme sa učili anglicky. Skončilo to tak, že sme boli v Nemecku a nevedeli sme nemecky," opísala náročné začiatky. Ako utečenci nemohli pracovať, kým nerozhodnú o ich štatúte.

Čas, ktorý mali venovali tréningu tanca. Na prvej súťaži v Nemecku skončili na poslednom mieste a postupne sa prepracovali medzi najlepších. V svetovom rebríčku sa dostali na 16. miesto, čo považuje za nenormálne. Dostali sa do ligy, kde už aj zarábali peniaze. S financiami to mali natesno počas celej kariéry. Tatiana bola zvyknutá, že mali na letenku len na cestu na súťaž a museli vyhrať, aby sa dostali domov. Ale s tým, že po rozvode zostane zadlžená, nepočítala.

V cudzej krajine zostala zrazu úplne sama. Chcela sa vrátiť domov, no nemohla. "Ten sympatický pán, s ktorým som tancovala mi zanechal toľko dlhov, že som ich najprv musela splatiť . Takže som si povedala, že najprv sa musíš z týchto problémov nejako dostať," šokovala. Peniaze si našetrila vďaka tomu, že učila tanec medzinárodne, no najlepšie jej bolo v Moskve.

O najnáročnejšom období dnes dokáže hovoriť so smiechom, no vtedy sa cítila úplne inak. "Teraz to znie strašne zábavne, ale ono to moc zábavné nie je. Tam doletíte úplne sama a myslíte si, že ste ten najnešťastnejší človek na svete. Odučíte 14 hodín, čo je fuška. Potom idete do hotela, sedíte v izbe, plačete a hovoríte si: ‘Božemôj, ja asi zostanem sama na celý život a už nikto ma nikdy nebude mať rád‘," vírilo jej v nešťastnej mysli.

Po krachu manželstva ešte verila, že sa stane mamou. "V tridsaťpäťke som si myslela, že ešte budem mať rodinu, ale to som ešte nepočítala s tým radom idiotov, ktorých som sa rada zbavila. Asi som sa upla na predstavu o usporiadanej rodine, pretože ono nie je stopercentne isté, že keď máte dieťa s idiotom, že to dieťa bude idiot. Je to ťažké, pretože keď skončíš kariéru ako tanečnica, si samý sval a vyzeráš krásne, tak ťa oslovujú len ľudia s Porsche a Ferrari. Normálny chlap ťa ani neosloví. Má z toho hrôzu. Takže mám šťastie, že som stretla Hartmuta...“ porozprávala a v závere dodala, že v Nemecku sa cíti doma až odkedy je so spomínaným mužom svojho života.