06. feb. 2025 o 11:30
Koktejl

Čo to je? Dezert šéfkuchára Petra v Bez servítky dorazil súťažiacich!

Tento týždeň v relácii Bez servítky divákov tešia jedinečné kulinárske počiny.

Domáce promi
06. feb. 2025 o 11:30
Čo to je? Dezert šéfkuchára Petra v Bez servítky dorazil súťažiacich!

Tento týždeň v relácii Bez servítky divákov tešia jedinečné kulinárske počiny.

Za sporáky sa totiž postavili skúsení šéfkuchári, ktorí predviedli a predvedú špičkové techniky a nové chute. Medzi nimi aj Peter Bracho. Ten si pre svojich hostí pripravil luxusné jedlá s homárom, kaviárom a dezert, ktorý nikto nečakal – zmrzlinu zo špikových kostí s čokoládou! Ako sa také niečo pripravuje a čo ďalšie servíroval?

Peter Bracho patrí medzi najuznávanejších kuchárov na Slovensku a v relácii Bez servítky predviedol, prečo si zaslúži titul Majster Slovenska. Jeho jedlá boli nielen dokonale vyvážené, ale aj vizuálne ohromujúce. Pripravil homára, kaviár, kde kilo stojí až 7000 eur, no najväčšiu pozornosť si ukradol dezert zo špikových kostí.

Špičkový kuchár pripravil zmrzlinu zo špikových kostí v kombinácii s čokoládou – pre mnohých netradičná, až nepredstaviteľná kombinácia. No výsledok? Všetci sa zalizovali! Dokonca Zdenko Kramarčík neodolal a tanier vylízal do poslednej kvapky.

„Špikové kosti majú neuveriteľne bohatú chuť a keď sa správne spracujú, dajú sa použiť aj do dezertu. S čokoládou vytvárajú zaujímavú harmóniu chutí,“ vysvetlil Bracho svoj gurmánsky experiment. Okrem šokujúceho dezertu podával aj hlavné jedlo, ktoré bolo hodné michelinskej reštaurácie.

Bez servítky tento týždeň ponúka absolútnu špičku slovenskej gastronómie. Svoje umenie ešte predviedli Zdenko Kramarčík, Marek Ort, tešiť sa ešte môžeme aj na Františka Sedláka a Radoslava Juráka. Kto z nich nastaví latku ešte vyššie? Sledujte a presvedčte sa sami!