20. sep. 2023 o 17:02
NK, Koktejl

Obrovská tragédia: Zomrel známy herec († 43), spáchal samovraždu dva dni pred narodeninami!

placeholder
Obľúbený herec mal len 43 rokov (ilustračné foto).
Zdroj: iStock

Herec z obľúbených seriálov bojoval s manickou depresiou.

Celebrity
20. sep. 2023 o 17:02
Obrovská tragédia: Zomrel známy herec († 43), spáchal samovraždu dva dni pred narodeninami!

Herec z obľúbených seriálov bojoval s manickou depresiou.

Billy Miller, herec zo seriálov "The Young and the Restless" a "General Hospital", ktorý získal cenu Emmy, zomrel v piatok v Austine v Texase vo veku 43 rokov. Millerov manažér potvrdil túto správu pre Variety vo vyhlásení v nedeľu, kedy by herec oslavoval jeho 44. narodeniny. Herec spáchal smaovraždu.

"Herec bojoval s manickou depresiou, keď zomrel," uviedol vo vyhlásení. Millerova matka Patricia prostredníctvom manažéra svojho syna poďakovala fanúšikom a priateľom za obrovské množstvo lásky, modlitieb a sústrasti.

"Dlhé roky viedol ťažký statočný boj s bipolárnou depresiou. Urobil všetko, čo mohol, aby túto chorobu zvládol. Miloval svoju rodinu, priateľov a fanúšikov, ale nakoniec vyhrala a on sa vzdal svojho života. Ostatné uvádzané príčiny smrti nie sú pravdivé. Priala by som si, aby boli, ale jednoducho nie sú. Všetci sme ho mali veľmi radi a zúfalo sa snažíme vyrovnať s našou stratou. Ďakujem za všetku lásku a podporu," uviedla Patricia vo vyhlásení.

Miller sa narodil 17. septembra 1979 a vyrastal v meste Grand Prairie v Texase. Počas celého detstva bojoval s tarzálnou koalíciou, zriedkavým ochorením, ktoré postihuje chrupavky v členkoch. V zábavnom priemysle prerazil, keď podpísal zmluvu s modelingovou spoločnosťou Wilhelmina a neskôr v rokoch 2007 až 2008 hral Richieho Novaka v seriály "Všetky moje deti". Miller potom prešiel do seriálu "The Young and the Restless", aby prevzal úlohu Billyho Abbotta.

Millerova úloha v "The Young and the Restless" mu vyniesla tri ceny Daytime Emmy, vrátane dvoch za vynikajúceho herca vo vedľajšej úlohe v dramatickom seriáli a vynikajúceho herca v hlavnej úlohe v dramatickom seriáli. Z tejto šou odišiel v roku 2014, keď sa pridal k obsadeniu "General Hospital". Tam stvárnil Jasona Morgana a Drewa Caina. Ako stály herec v seriáli účinkoval do roku 2019 a potom sa na päť epizód pripojil k seriálu "Suits".

Medzi jeho ďalšie úlohy patrí účinkovanie v seriáloch "NCIS", "The Rookie", "Truth Be Told", "Major Crimes", "CSI: Crime Scene Investigation", "Castle" a "Enormous". Objavil sa aj vo vojnovej dráme Clinta Eastwooda "American Sniper" z roku 2014 a v televíznej filmovej dráme Craiga Brewera "Urban Cowboy" z roku 2016.