Domáce promi
photo Foto
video Video
25. apr. 2024 o 16:34
žani, Koktejl

Posledná rozlúčka s Dušanom Grúňom († 81): Odkaz Weitera s manželkou trhá srdce

Potoky sĺz a veľká bolesť v tvári vdovy.

Domáce promi
25. apr. 2024 o 16:34
Posledná rozlúčka s Dušanom Grúňom († 81): Odkaz Weitera s manželkou trhá srdce

Potoky sĺz a veľká bolesť v tvári vdovy.

Legendárny spevák Dušan Grúň († 81) prehral v pondelok (22.4.) v skorých ranných hodinách svoj boj o život. Rodina, priatelia a najbližší mu prišli dať vo štvrtok posledné zbohom na Martinský cintorín v Bratislave. Najväčšiu bolesť prežívala vdova Mária Grúňová, ktorá po boku speváka prežila 58 rokov a stála pri ňom až do poslednej chvíle.

Na pohreb prišli viaceré známe tváre, ktoré sa chceli s Grúňom osobne rozlúčiť a vyjadriť Majke úprimnú sústrasť. Priateľovi dali posledné zbohom Marcela Laiferová, Peter Stašák, Gizka Oňová, Noro Meszároš, Otto Weiter s manželkou Petrou, Jadranka a ďalší. Na Dušana Grúňa si pre Koktejl.sk zaspomínali, z ich slov sa vám budú tisnúť slzy do očí.

Obľúbený repeťák skonal v nemocnici na bratislavských Kramároch. "Povedali mi, že je v kritickom stave, že mám prísť na druhý deň. Chcela som ho vidieť hneď... Na druhý deň som za ním bežala a už bol napojený na prístroje. Už ma nevnímal. A ten umelý spánok. Hlavne, že nič necítil," prezradila Mária pre Nový Čas.

"Zlyhávali mu ľadviny. Bral veľa liekov, keďže mal mnoho zdravotných ťažkostí a chorôb a k tomu sa pridal zápal pľúc. Každý deň som bola pri ňom, lebo som vedela, že ešte žije. Vybozkávala som ho. Aj jeho nohy... Dúfali sme, že tá dialýza zaberie, ale nič," povedala Grúňová s tým, že o Dušana sa v nemocnici starali vzorne.