15. júl. 2022 o 09:54
mob, Koktejl

Hviezdy Slafkovský s Mešárom rozosmievajú novinárov! Zábery, ktoré obleteli svet

placeholder
Juraj Slafkovský a Filip Mešár rozosmiali aj novinára počas rozhovoru.
Zdroj: reprofoto - twitter.com/CanadiensMTL

Slovenská dvojica Juraj Slafkovský a Filip Mešár si okamžite podmanila Montreal.

Zahraničný šport
15. júl. 2022 o 09:54
Hviezdy Slafkovský s Mešárom rozosmievajú novinárov! Zábery, ktoré obleteli svet

Slovenská dvojica Juraj Slafkovský a Filip Mešár si okamžite podmanila Montreal.

Juraj Slafkovský zažíva skvelý rok. Vo februári získal so slovenskou reprezentáciou na OH v Pekingu bronz a aj ocenenie pre najužitočnejšieho hráča olympijského turnaj (MVP). Na klubovej úrovni sa so svojim TPS Turku dostal až do finále Liigy, no na titul nakoniec nesiahol. Pozvánku dostal aj na MS v hokeji 2022, ktoré sa konali vo Fínsku.

Nie je preto prekvapením, že sa pred draftom pohyboval na popredných priečkach a stále hlasnejšie sa začalo hovoriť, že by si ho Montreal mohol vybrať, aj napriek veľkému tlaku, ako prvého. Slovenský hokej zažil 7. júla historický draft NHL, keď si z prvého miesta vybral domáci tím a ako druhý v rade išiel do New Jersey Devils ďalší Slovák Šimon Nemec.

Pokiaľ si 18-ročný Košičan ako jednotka plnila mediálne povinnosti draft išiel ďalšej, až Montreal vyberal z mladých hokejových talentov aj druhýkrát a znova siahol po Slovákovi. Z 26. miesta si teda vybral Filipa Mešára.

Po drafte si oboch v Montreale okamžite zamilovali. Prvý deň v hodnotiacom kempe sa obaja predviedli v drese Canadiens a na ich hokejové zručnosti sa prišli pozrieť stovky, ak nie aj tisícky fanúšikov.

Plusové body si vyslúžili aj mimo ľadu, keď s nimi Marc Dumont robil rozhovor a tínedžeri v ňom zažiarili. Počas rozhovoru s inými hráčmi dokonca skočili do záberu a vznikla z toho takzvaná vtipná photobomb.

Väčšiu popularitu si v kanadskom meste užíva Slafkovský, ktorého najnovšie zdravia už aj malé deti. Na slovenského „obra“ sa nevedeli vynadívať a viacerí si s ním aspoň ťuknúť päsťou.

Generálny riaditeľ Canadiens Kent Hughes vo štvrtok popoludní prezradil aj plány so Slafkovským. „Budeme to brať týždeň po týždni, mesiac po mesiaci. Myslím, že plán je, že sa niekedy začiatkom augusta vráti a bude tu trénovať, korčuľovať, pracovať s vývojovou skupinou, spoznávať hráčov v tíme a trochu sa aklimatizovať na život v Montreale a Severnej Amerike,“ cituje jeho slová oficiálna stránka klubu.

Generálny manažér „Habs“ sa o príchod Slafkovského do zámoria nebojí, pretože je podľa neho na svoj vek veľmi vyspelý a život v cudzej krajine zvládol ešte ako dieťa.

„Nebojím sa toho, pretože odišiel z domu veľmi skoro. Myslím, že v 14 rokoch odišiel do Rakúska a potom do Fínska. Už hrá proti mužom, je na to fyzicky pripravený. Veľmi mi imponuje ako človek a spôsob, akým veci rieši. Na 18-ročného je veľmi vyspelý. Otázkou pre nás nie je ani to, či ho privedieme do Severnej Ameriky alebo nie, ide len o to, aby sme mu spravili taký rok, aby sme sa uistili, že ho ochránime z hľadiska vývoja.“