27. mar. 2024 o 19:00
NK, Koktejl

Dôkaz o cestovaní v čase?! Táto tajomná fotka spred viac ako 100 rokov vám zamotá hlavu!

placeholder
Všimnete si muža na fotografii?
Zdroj: YouTube/JamieDGrantMagician

Záhadná fotografia núti ľudí premýšľať, či existuje cestovanie v čase.

Zahraničie
27. mar. 2024 o 19:00
Dôkaz o cestovaní v čase?! Táto tajomná fotka spred viac ako 100 rokov vám zamotá hlavu!

Záhadná fotografia núti ľudí premýšľať, či existuje cestovanie v čase.

Na fotografii s názvom "Posledný piknik" je skupina dospelých a detí sediacich na kopci v Kanade v roku 1917. Ženy majú na sebe dlhé sukne, zatiaľ čo muži sú oblečení v sakách. Pozornosť však púta muž, ktorý sa neuveriteľne podobá na niekoho z 20. storočia. Od ostatných sa odlišuje tým, že strapatý účes a oblečené tričko a krátke nohavice.

Zdá sa, že "surfer", ako ho niektorí nazvali, zmiatol aj ľudí na fotke, informoval Mirror. Muž po jeho ľavici sa naňho začudovane pozerá a žena na druhej strane naňho ukazuje prstom.

Na fotografiu narazil YouTuber Jamie D. Grant v historickej knihe Lestera Raya Petersona z roku 1974 The Great Cape Scott Story.

"Všimnite si túto skupinku, ich oblečenie, klobúky. Dokonca aj to, ako vystreto sedia. Teraz sa pozrite bližšie. Nemá žiadnu pokrývku hlavy, pozrite sa aj na jeho vlasy a šortky. Muž naľavo len neveriacky hľadí. Dokázal záhadný cestovateľ nemožné a cestuje časom? Čo si myslíte?" povedal vo videu.

"Ako malé dieťa som si prezeral túto knihu a všimol som si tento obrázok; nielenže je skutočný; ale v tom čase som mal jednoducho pocit, že jeho oblečenie je akoby z budúcnosti. Ešte stále mi z toho behá mráz po chrbte," komentoval jeden zo sledovateľov.

"Ten chlapík vyzerá, akoby ho na fotke zastihli nepripraveného. Rozhodne vyzerá, akoby bol z iného času. Super video," ozval sa ďalší. Iní však tieto špekulácie spochybnili.

"V komentároch k článku niekto spomenul, že tričká sa nosili už vtedy a že sa toto slovo dostalo do bežného slovníka krátko po tomto dátume - v slovníku Merriam-Webster sa objavilo v 20. rokoch 20. storočia. Vzhľadom na to, že aj ostatní chlapci na obrázku majú na sebe šortky, dovolím si tvrdiť, že nejde o cestovateľa v čase," odvolala sa jedna z komentujúcich na článok v Post Gazette.

Táto fotografia nie je jediným prípadom. Na nedávno objavených záberoch z roku 1938 sa zdá, že žena používa mobilný telefón. Vo videu je vidieť, ako si niečo drží pri hlave. Priaznivci konšpiračných teórií tvrdia, že telefonuje, desaťročia pred vynájdením tejto technológie.