06. jún. 2023 o 12:25
TASR, Koktejl

Proces v kauze nákupu ultrazvukov odročili: Synovec Pavla Pašku († 60) sa nedostavil

placeholder
Branislav Paška sa nedostavil.
Zdroj: TASR – František Iván

Bol stanovený nový termín.

Správy
06. jún. 2023 o 12:25
Proces v kauze nákupu ultrazvukov odročili: Synovec Pavla Pašku († 60) sa nedostavil

Bol stanovený nový termín.

Najvyšší súd (NS) SR odročil verejné zasadnutie v kauze nákupu ultrazvukov pre košickú nemocnicu na august. Obžalovaný Branislav P., synovec nebohého expredsedu Národnej rady SR Pavla Pašku, v utorok na súd neprišiel. Vyplýva to z informácií, ktoré TASR poskytla hovorkyňa súdu Alexandra Važanová.

"Verejné zasadnutie bolo vzhľadom na neprítomnosť obžalovaného a jeho obhajcu odročené. Nový termín zasadnutia bol určený na 1. augusta," povedala hovorkyňa. Branislava P., ktorý je obžalovaný zo zločinu machinácie pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe, odsúdil Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v roku 2021 na sedem rokov väzenia.

K skutku došlo ešte v roku 2013, keď obžalovaný ako vedúci oddelenia verejného obstarávania Univerzitnej nemocnice Louisa Pasteura v Košiciach mal uprednostniť víťaza verejnej súťaže v neprospech iných tak, že sám nastavil podmienky na technické špecifikácie a vybavenie štyroch zariadení pri verejnom obstarávaní, čím uprednostnil vopred vybranú spoločnosť a porušil zákon.