14. jún. 2022 o 05:30
mob, Koktejl

Účet 600 eur za TOTO?! Turistky varujú pred barom v obľúbenej destinácii Slovákov

placeholder
Turistky ostali v šoku z vysokého účtu v jednom z barov na Mykonose.
Zdroj: iStock

Príjemné chvíle na dovolenke sa zmenili na nočnú moru.

Zahraničné správy
14. jún. 2022 o 05:30
Účet 600 eur za TOTO?! Turistky varujú pred barom v obľúbenej destinácii Slovákov

Príjemné chvíle na dovolenke sa zmenili na nočnú moru.

Pláž Platis Gialos na gréckom ostrove Mykonos je známa mnohými luxusnými barmi, reštauráciami a hotelmi, ale účet, aký dostala americká turistka Brenda Moulton s dcérou nečakal nikto. V podniku si mali čašníci za dva drinky a tanier krabích nožičiek zaúčtovať šialených 520,80€ a nezabudli pridať aj takmer 80-eurové prepitné. Brenda tvrdí, že ich do baru najskôr nalákali a keď odmietli zaplatiť prehnaný účet, vyhrážali sa im.

„Zamestnanec jednej z reštaurácií v Platis Gialos pred nás vyskočil a začal nás vytrvalo pozývať do podniku,“ hovorí Moulton pre greekcitytimes.com. „Keď sme dojedli a priniesli účet ohradila som sa, že dva nápoje a predjedlo nemôže stáť 600 eur. Odmietli sme zaplatiť túto sumu a tak sa nám začali vyhrážať, že nebudeme môcť odísť späť do Spojených štátov. Chceli volať políciu a tvrdili nám, že ľahko zistia kde bývame," vysvetlila.

Dovolenkárky nakoniec zaplatili, no ešte hodnú chvíľu stáli pred podnikom a varovali ostatných, aby do baru nechodili lebo ich tam len okradnú. Neskôr vyšiel von rozzúrený majiteľ a vyhrážky na ich adresu pokračovali. Dvojica celú situáciu len tak nenechala a podniká právne kroky proti gréckemu baru. Právnička poškodenej Marizanna Kikiri, hovorí, že jej klientky boli vystavené vyhrážkam a nespravodlivému zaobchádzaniu zo strany baru.

Podvodné praktiky nie sú v Grécku ničím neobvyklým, čo potvrdzujú aj recenzie na tento bar. Už v roku 2019 ostal ďalší americký turista v šoku, keď mu za dve pivá a kalamáre priniesli účet vo výške 836 eur.

Objavila sa aj webová stránka venovaná varovaniu turistov pred barom. Hostia hovoria o svojich zážitkoch a tvrdia, že čašníci sú vyškolení, aby na hostí tlačili a že ceny menu ukazujú za gram, čo návštevníkov mätie.