16. apr. 2024 o 18:00
lv, Koktejl

Denise pripisovala šum v ušiach bežnému ochoreniu: Odhalenie zdrvujúcej diagnózy!

placeholder
Bzučanie v ušiach najskôr pripisovala menej závažnému ochoreniu (ilustračné foto).
Zdroj: iStock

Skutočný dôvod obrátil Denise život naruby.

Zaujímavosti
16. apr. 2024 o 18:00
Denise pripisovala šum v ušiach bežnému ochoreniu: Odhalenie zdrvujúcej diagnózy!

Skutočný dôvod obrátil Denise život naruby.

Mamičke, ktorá si bzučanie v pravom uchu pomýlila s tinnitom, diagnostikovali nádor na mozgu. Denise Wingfield (55) pociťovala problémy so spánkom kvôli tupému a "divnému" zvuku, a tak navštívila odborníka, ktorý jej povedal, že má tinnitus. Po vyšetrení magnetickou rezonanciou však lekári zistili anomáliu na mozgu a o mesiac neskôr Denise podstúpila deväťhodinovú operáciu pri plnom vedomí, píše DailyMail.

Po zákroku bol mamičke 3 detí diagnostikovaný oligodendroglióm 2. stupňa - zriedkavý nádor mozgu. Denise podstúpila ďalšiu operáciu v dôsledku komplikácií po kraniotómii, ako aj 6 týždňov rádioterapie a 4 kolá chemoterapie. Lekári ju majú dodnes pod dohľadom, pričom posledné vyšetrenie v januári 2024 ukázalo, že nádor sa zväčšil.

„Nemala som žiadne príznaky okrem zvláštneho zvuku v uchu. Keď som sa v noci snažila spať, zdalo sa mi, že je to hlasnejšie. Ani na chvíľu som si nepomyslela, že by to bolo spôsobené nádorom na mozgu. Vzhľadom na to, že môj nádor rastie pomaly, môj lekársky tím chce počkať na ďalší rast, kým mi nasadí iný plán liečby - vrátane menej brutálnej verzie chemoterapie. Hoci je desivé vedieť, že stále rastie, pravidelne ma skenujú, čo mi poskytuje určitú útechu," uviedla.

Denise v máji absolvuje výzvu "200 km v máji" pre výskum mozgového nádoru. „Chôdza sa pre mňa stala celkom terapeutickou. Nasadím si slúchadlá s hudbou a a sústredím sa na to, že dávam jednu nohu pred druhú. Veľmi mi to pomáha byť prítomná v danom momente. Zistila som, že chcem žiť svoj život naplno," dodala.