05. jún. 2023 o 20:08
žani, Koktejl

Šokujúce video z košickej nemocnice: Zdravotník odtiahol muža z urgentu! Nemocnica reaguje

placeholder
Video z košickej nemocnice šokovalo Slovákov.
Zdroj: Reprofotot/Facebook

Video z Univerzitnej nemocnice L. Pasteura v Košiciach sa objavilo na sociálnej sieti.

Domáce správy
05. jún. 2023 o 20:08
Šokujúce video z košickej nemocnice: Zdravotník odtiahol muža z urgentu! Nemocnica reaguje

Video z Univerzitnej nemocnice L. Pasteura v Košiciach sa objavilo na sociálnej sieti.

V košickej nemocnici boli svedkami šokujúceho momentu. Na urgentnom príjme sedel na zemi muž, pravdepodobne bezdomovec. Vedľa seba mal barlu a nezrozumiteľne niečo hovoril. Pristúpil k nemu zdravotník, chytil ho za ruku a odtiahol po zemi preč z priestoru. Na video upozornil portál aktuality.sk. Celý incident natočila žena a video sa neskôr objavilo na Facebooku. "Katastrofa," zaznie v nahrávke. Na urgentný príjem sa prišiel pozrieť aj ďalší zamestnanec, aby zistil, čo sa deje.

Ticho neostala ani Univerzitná nemocnica L. Pasteura. V reakcii uviedla, že zdravotníci sa na urgentných príjmoch neraz stretávajú s rôznymi prípadmi, asociálnym a neprispôsobivým či dokonca agresívnym prístupom rôznych pacientov. "V každom prípade je však povinnosťou zdravotníka zvládnuť takúto situáciu profesionálne, primeraným a etickým spôsobom. A pokiaľ si to okolnosti vyžadujú, aj za asistencie ochranky či polície,“ cituje portál hovorkyňu univerzitnej nemocnice Moniku Kriškovú.

Video sa prostredníctvom sociálnej siete dostalo aj k nim a okamžite ho začali riešiť. Dodala, že voči danej osobe bude vyvodená zodpovednosť v súlade s pracovno-právnymi predpismi. "Takéto konanie voči človeku, ktorý z akýchkoľvek pohnútok vyhľadá zdravotnícke zariadenie a našu pomoc, je neprípustné. Ospravedlňujeme sa aj pacientom, ktorí boli svedkami tohto incidentu," odkázala hovorkyňa. Personál bude po incidente preškolený z Etického kódexu Univerzitnej nemocnice L. Pasteura a Etického kódexu zdravotníckeho pracovníka na oboch urgentných príjmoch.