Vedec Alan Hirsch, riaditeľ Nadácie pre výskum a liečbu čuchu a chuti (Smell & Taste Treatment and Research Foundation) v Chicagu tvrdí, že výber obľúbenej pizze môže prezradiť rysy osobnosti. Pokiaľ si náprotivok na rande zvolí pizzu so zeleninou, je to veľmi dobrý znak. Hoci táto pizza patrí k najmenej častým voľbám. Avšak konzumujú ju ľudia empatickí, vyrovnaní a chápaví.
„Keď si na rande objednáte pizzu, môžete podľa zvolených ingrediencií odhadnúť, aký ten druhý je, a rozhodnúť sa, či sa chcete znova stretnúť,“ povedal Hirsch pre denník The Mail. Vo svojom výskume spovedal tisíc dospelých Američanov. Urobil im osobnostný test a potom sa pýtal, akú pizzu majú radi.
Tí, ktorí volili jednoduchú pizzu so šunkou a papričkami, boli častejšie podráždení, hašteriví a prokrastinujúci. Milovníci pizze s viacerými druhmi mäsa boli dramatické, zvodné extrovertné osobnosti, ktoré chcú byť stredobodom pozornosti. Zástancovia zeleninových boli empatickí, vyrovnaní a chápaví, čo z nich robí univerzálnych romantikov.
Priaznivci pálivých ingrediencií častejšie riskovali. Tí, ktorí volili kura či morské plody, bývajú spoločenskí. Ľudia s netradičnými voľbami (napr. ananás, extra cibuľa) sú cieľavedomí, neústupní a priamočiari. Doktor Hirsch zdôrazňuje, že výsledky jeho štúdie poukazujú na súvislosť, nie príčinu. "Nie je jasné, či osobnosť ovplyvňuje voľbu ingrediencie, alebo naopak," dodal.