30. jún. 2022 o 06:00
TASR, Koktejl

Súdne ťahanice Šmahela a Kalisovej: Roky po rozvode bojuje fitnesák o zmenu

placeholder
Exmanželia Kalisová a Šmahel majú spolu dcérku.
Zdroj: Instagram/ miriam.kalisova, martinsmahel

Martinovi Šmahelovi (39) a Miriam Kalisovej (37) krachlo manželstvo v roku 2017. V júni z nich už boli exmanželia.

Domáce promi
30. jún. 2022 o 06:00
Súdne ťahanice Šmahela a Kalisovej: Roky po rozvode bojuje fitnesák o zmenu

Martinovi Šmahelovi (39) a Miriam Kalisovej (37) krachlo manželstvo v roku 2017. V júni z nich už boli exmanželia.

O rok neskôr prijal ponuku a súťažil v populárnej reality šou Farma. V jeden večer pred súťažiacimi a divákmi vytiahol dôvody rozvodu. ,,Ona sa chcela rozviesť preto, lebo cítila, že odišla iskra z manželstva. My sme mali vlastne asi rok a niečo malú," začal úprimné rozprávanie. Väčšina z prísediacich v tom čase nemala dieťa a tak im vysvetlil svoj pohľad na vec. "Manžel odchádza z tej dvojice, je tretí, zmení sa jeho pozícia, je odsunutý... To nehovorím preto, že sa cítim ako chudáčik, to vôbec nie, ale to je pravda.“

Ďalej si priznal chybu a vyhlásil, že manželke sa nevenoval. Prisahal však, že ju nikdy nepodviedol. ,,Ja som mal taký podnikateľský projekt, prišiel som o peniaze, bol som v sra*kách, mal som krízu a jej sa to nepáčilo! Viem, že by to tak nemalo byť,“ vyrozprával sa. Všetci súťažiaci sa vtedy postavili na jeho stranu a nechápali rozhodnutie markizáčky.

Moderátor a fitnesák si po čase zahojil zlomené srdce a našiel šťastie pri partnerke Beáte. Spolu vychovávajú jej dcérky Lily a Emku. S Kalisovou má ešte jednu princezničku menom Mia. Roky po rozvode chce vyriešiť jednu vec. "Po rozvode sme si dohodli starostlivosť o Miu trochu v môj neprospech. Mohol som s ňou podľa rozsudku tráviť menej času. Ale prax ukázala, že s nami trávi pomerne dosť času. A chcel som to upraviť," prezradil Šmahel pre Život.

Exmanželia sa snažia nastaviť systém starostlivosti o dcérku na niekoľko rokov dopredu. Šmahel priznáva, že je to ťažké dosiahnuť. "Dnes už viem, že je najlepšie, aby sme mali obaja rodičia rovnaké právomoci. Aby sme boli rovnocenní. Keď má jeden to výsostné postavenie, môže sa stať, že vlastne riadi toho druhého. Nefunguje to potom." Dodal, že pri rozvodovom súde ťahal za kratší koniec. V tom čase nemal vlastné bývanie, no hneď všetko zmenil, aby Mii zabezpečil rovnaké zázemie.

Priznal, že vzťah s exmanželkou má svoje horšie aj lepšie obdobia a nie je ideálny. Obaja sa kvôli dcérke snažia robiť, čo môžu. Súd skončil už pred rokom, no verdikt ešte stále nepadol. "Pevne verím, že sa dohodneme a budeme fungovať tak, aby to vyhovovalo najmä Mii. O ňu v prvom rade ide," dúfa Šmahel v pozitívny koniec súdnych ťahaníc.