Hranolky sú obľúbeným pokrmom v mnohých domácnostiach, ale dosiahnutie ideálnej chrumkavosti môže byť poriadnym rébusom. Šéfkuchár David Nayfield prezradil najväčšiu chybu, ktorej sa mnohí dopúšťajú počas ich prípravy, píše Mirror.
"Domáci kuchári často vysypú na plech alebo do košíku fritézy príliš veľké množstvo hranoliek. Potom sa nedokážu správne usmažiť a namiesto toho, aby sa piekli, sa skôr dusia," vysvetlil David, pričom zdôraznil aj dôležitosť predhriatia spotrebiča pred varením.
Podľa kulinárskeho experta vloženie mrazeného produktu do studenej rúry alebo fritézy zvyčajne vedie k rozmočeniu a nerovnomernému upečeniu. Ako užitočný tip odporúča pred vložením hranoliek do rúry alebo fritézy vyhriať spotrebič na približne 200 stupňov.
A pre tých, ktorí uvažujú, či je na prípravu hranoliek lepšia teplovzdušná fritéza alebo tradičná rúra - zdá sa, že odborníci majú jasnú preferenciu. Známy celebritný kuchár George Duran vyhlásil, že použitie teplovzdušnej firézy je cesta do chrumkavého neba. Poukazuje na to, že táto metóda prevyšuje rúru v rýchlosti, ale je aj oveľa bezpečnejšia ako tradičné vyprážanie, pretože sa vyhýbate nebezpečenstvu manipulácie s horúcim olejom.