17. sep. 2022 o 17:00
mob, Koktejl

Šokujúce proroctvo Nostradama: Karol III. bude vládnuť krátko, neskutočné, kto sa má stať kráľom!

placeholder
Britský kráľ Karol III.
Zdroj: TASR

Je tu nová šokujúca interpretácia Nostradamových proroctiev?

Zahraničné správy
17. sep. 2022 o 17:00
Šokujúce proroctvo Nostradama: Karol III. bude vládnuť krátko, neskutočné, kto sa má stať kráľom!

Je tu nová šokujúca interpretácia Nostradamových proroctiev?

Vláda nového britského panovníka Karola III., by podľa predpovede známeho francúzskeho astrológa Nostradama mala mať krátka, no pre Spojené kráľovstvo zdrvujúca. Autor Mario Reading, popredný odborník na Nostradama, napísal v roku 2005 knihu, v ktorej reinterpretuje jeho pôvodné proroctvá a tvrdí, že na trón nastúpi „muž, ktorý nikdy nečakal, že sa stane kráľom“.

To viedlo k tvrdeniu, že by sa to mohlo týkať princa Harryho alebo dokonca Austrálčana Simona Dorante-Daya, ktorý tvrdí, že je tajným synom kráľa Karola III. a Camilly, píše Daily Star.

Reading pokračuje špekuláciami, že výraz „kráľ ostrovov“, použitý v jednej z Nostradamových básní, znamená, že na začiatku vlády kráľa Karola III. sa veľká časť Commonwealthu odtrhne a ríša zostane obmedzená iba na Britské ostrovy.

„Princ Charles v roku 2022, keď prevezme trón, ale odpor, ktorý voči nemu nesie určitá časť britského obyvateľstva po jeho rozvode s Dianou stále pretrváva,“ píše Reading. Potom pokračuje v špekuláciách, že vzhľadom na vysoký vek kráľa ho tlak prinúti abdikovať v prospech princa Williama.

Náhradníkom ale nebude princ Willim, no jeho brat Harry, ktorý sa kráľom nikdy nemal stať. Autor knihy sa ale zameriava na vetu, že na trón nastúpi „muž, ktorý nikdy nečakal, že sa stane kráľom“ a zachádza ešte ďalej. Novým britským panovníkom podľa neho bude Austrálčan, ktorý o sebe hovorí, že je utajeným synom Charlesa a Camilly.

Celé meno francúzskeho astrológa Nostradama zo 16. storočia bolo Michel de Nostredame. Jeho nasledovníci veria, že presne predpovedal vzostup Adolfa Hitlera, začiatok druhej svetovej vojny a veľký požiar Londýna v roku 1666. Nostradamus tiež mal predpovedať atómové útoky na Hirošimu a Nagasaki v roku 1945, keď napísal: „V dvoch mestách budú pohromy, aké tu ešte nikto nevidel.“

Skeptici si však myslia, že spisy tejto mýtickej postavy sú príliš nejednoznačné a všeobecné na to, aby sa dali brať vážne ako predpovede budúcnosti.