08. feb. 2024 o 17:00
NK, Koktejl

Študentku trápili bolesti brucha: Šokujúce zistenie jej navždy zmenilo život, lekári nemali tušenia...

placeholder
Ellie posledných 6 rokov užívala antikoncepciu. (ilustračné foto)
Zdroj: iStock

Šesť rôznych lekárov povedalo študentke, že nie je tehotná.

Zahraničie
08. feb. 2024 o 17:00
Študentku trápili bolesti brucha: Šokujúce zistenie jej navždy zmenilo život, lekári nemali tušenia...

Šesť rôznych lekárov povedalo študentke, že nie je tehotná.

Ellie Johnsonovú trápili bolesti brucha, ale netušila, že je tehotná aj napriek tomu, že si urobila tri tehotenské testy, ktoré boli negatívne. 24-ročná žena navštívila šesť lekárov a absolvovala ultrazvuk, po ktorom všetci potvrdili, že dieťa nečaká. V tom čase tiež užívala antikoncepciu, napísal Mirror. Študentka histórie sa začala cítiť zle v auguste 2018, ale lekári jej povedali, že má v tele "blokádu".

"Brala som antikoncepciu. Brala som ju každý deň a aj počas tehotenstva. V skutočnosti som nemala žiadne príznaky. Stále som mala menštruáciu a nemala som žiadne brucho ani nič podobné," povedala mamička z Essexu.

Prvýkrát navštívila gastroenterológa v októbri, kde jej urobili krvné testy, ktoré nezistili žiadne hormonálne zmeny, ktoré by naznačovali, že je tehotná.

"Jediný dôvod, prečo som začala chodiť k lekárom, bola bolesť žalúdka, cítila som sa veľmi nepríjemne a mala som pocit, že priberám. Doma som si urobila tehotenský test a pomyslela som si 'aha, je negatívny, to nemôže byť ono' a šesť lekárov mi povedalo, že nie som tehotná. Išla som k lekárom, ktorí ma poslali na nejaké krvné testy a urobili mi tehotenský test, ktorý bol negatívny. Mysleli si, že to má niečo spoločné s mojím tráviacim traktom, tak ma poslali k špecialistom. Všetky jednoduché veci sa testami vylúčili a oni si mysleli, že to musí byť vážne a že mám v podstate v tele blokádu."

Ultrazvukové vyšetrenie jej maternice 20. decembra nič nezistilo. Na druhý deň si však uvedomila, že to tak nie je. Po tom, ako prišla z večere, išla spať, ale o niekoľko hodín neskôr sa zobudila s neznesiteľnými bolesťami žalúdka a chrbta. Nasledujúce štyri hodiny zvracala až jej mama o druhej hodine ráno zavolala záchranku.

"Išla som sa vymočiť a mala som pocit, akoby ma ťahali všetky svaly v dolnej časti žalúdka a pomyslela som si, že tam niečo je, že sa deje niečo, čo nie je úplne v poriadku," opísala Ellie, ktorá okamžite privolala zdravotnú sestru.

"Povedala som, že bolesť je naozaj silná, horšia ako kedykoľvek predtým, a oni mi v podstate zatlačili na bok a hlavička bola vonku, a vtedy som prvýkrát zistila, že som tehotná a rodím. Jej hlavička vyšla von a lekári zacúvali od postele a povedali 'musíme zavolať pôrodnú asistentku'. V tej chvíli som mala ďalšie bolesti a porodila sa na posteli za mnou."

"Úplne som tomu neverila. Myslela som si, že mám halucinácie aj kvôli bolesti, a potom mi ten uzlíček položili vedľa mňa a pritúlila sa ku mne a videla som malú detskú tváričku. A vtedy som prvýkrát tak trochu úplne uverila, že sa to naozaj deje."

Elliina dcéra Alicia sa narodila 22. decembra 2018 o 5.40 h ráno a vážila 3061 gramov. Tvrdí, že antikoncepčné tabletky užívala šesť rokov a lekári jej povedali, že pravdepodobne preto neboli také účinné. Taktiež jej povedali, že tabletky regulujú jej hormóny, a preto boli všetky testy negatívne. Ellie sa domnieva, že jej tehotenstvo nebolo na ultrazvuku spozorované, pretože Alicia mala chrbát proti chrbtici, čo vysvetľuje aj neznesiteľnú bolesť chrbta, ktorú počas pôrodu pociťovala.

Keď sa jej priatelia a rodina spamätali zo šoku, ponáhľali sa jej na pomoc, aby novopečenej mamičke poskytli plienky a výbavičku pre bábätko - keďže pre Aliciu nestihla nič prichystať.

"Keďže som stále panikárila, moja prvá reakcia bola: 'Nemôžem byť mamou, nemôžem to urobiť, prosím.' Strávila som s ňou 20 minút osamote a povedala som si 'viete čo, keď to zvládlo moje telo, zvládnem to aj ja, má to tak byť' a v tom momente som sa do nej aj tak zamilovala. Zavolal som svojim priateľom a oni mi nechceli uveriť, takže museli prísť do nemocnice a všetci plakali. Myslím, že som bola jediná, čo neplakala, pretože som bola stále trochu v šoku," povedala Ellie.

Teraz si nevie predstaviť svoj život bez Alicie, ktorú opísala ako "vír energie".