04. jún. 2023 o 09:25
TASR, Koktejl

Pri ruskom útoku na bytovku v ukrajinskom Dnipre zomrelo dievčatko († 2): Úrady hlásia najmenej 20 zranených

placeholder
Na snímke zverejnenej záchrannými zložkami Ukrajiny hasiči vynášajú telo obete požiaru budovy polikliniky po ruskom útoku v meste Dnipro, na východe Ukrajiny 26. mája 2023.
Zdroj: TASR/AP

Krutá podoba ničivých útokov sa znovu ukázala.

Správy
04. jún. 2023 o 09:25
Pri ruskom útoku na bytovku v ukrajinskom Dnipre zomrelo dievčatko († 2): Úrady hlásia najmenej 20 zranených

Krutá podoba ničivých útokov sa znovu ukázala.

Záchranári v meste Dnipro na juhovýchode Ukrajiny vytiahli z trosiek bytovky po ruskom útoku množstvo zranených ľudí. TASR o tom informuje podľa tlačovej agentúry DPA. "Rusko opäť ukázalo, že je teroristickým štátom. Žiaľ, pod troskami sú ľudia," uviedol prezident Volodymyr Zelenskyj v Kyjeve v sobotu večer. Úrady pôvodne hlásili najmenej 20 zranených vrátane detí.

Hlava štátu zverejnila video, na ktorom je vidieť úplne zničenú dvojpodlažnú budovu. Zelenskyj uviedol, že raketa zasiahla miesto medzi dvoma dvojpodlažnými obytnými budovami. Krátko predtým bol v regióne vyhlásený letecký poplach. "Rusi budú niesť zodpovednosť za všetko, čo urobili nášmu štátu a národu," dodal Zelenskyj.

Pri ruskom útoku na bytovku v Dnipre zomrelo dvojročné dievča

Život dvojročného dievčaťa a ďalších 22 zranených si vyžiadal ruský útok na obytnú štvrť v ukrajinskom meste Dnipro, uviedli v nedeľu miestni predstavitelia. TASR správu prevzala z agentúry AFP. K útoku došlo v sobotu večer. Ukrajinské úrady pôvodne hlásili najmenej 20 zranených vrátane detí.

Gubernátor Dnipropetrovskej oblasti Serhij Lysak oznámil, že došlo k čiastočnému zničeniu dvoch dvojpodlažných obytných budov, ako aj desiatich súkromných domov, obchodu a plynovodov. Doplnil, že neskôr v troskách domu našli telo dvojročného dievčatka. Pri útoku utrpelo zranenia aj ďalších 22 ľudí vrátane piatich detí, napísal na platforme Telegram.

"Rusko opäť ukázalo, že je teroristickým štátom. Žiaľ, pod troskami sú ľudia," uviedol v sobotu ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Zverejnil tiež videozáznam, na ktorom je vidieť záchranárov, ako prehľadávajú zničenú budovu.

Šéf kyjevskej vojenskej správy Serhij Popko ráno oznámil, že Ukrajina zničila v noci na nedeľu všetky útočiace rakety a bezpilotné lietadlá, ktoré mierili na oblasť hlavného mesta Kyjev. Agentúra Reuters upozorňuje, že tvrdenie nedokázala nezávisle overiť.