31. mar. 2023 o 04:30
mob, TASR, Koktejl

Je rozhodnuté! Priateľ Dary Rolins Nedvěd sa dozvedel zlú správu

placeholder
Speváčka Dara Rolins s partnerom Pavlom Nedvědom.
Zdroj: Instagram/dararolins_vermi

Bývalý český futbalový reprezentant Pavel Nedvěd si bude teraz hľadať novú prácu ťažko.

Zahraničný šport
31. mar. 2023 o 04:30
Je rozhodnuté! Priateľ Dary Rolins Nedvěd sa dozvedel zlú správu

Bývalý český futbalový reprezentant Pavel Nedvěd si bude teraz hľadať novú prácu ťažko.

Medzinárodná futbalová federácia FIFA rozšírila platnosť trestov pre funkcionárov Juventusu Turín za finančné podvody pri prestupoch celosvetovo, informuje český denník Blesk. Medzi nimi sa nachádza aj bývalý futbalový reprezentant Pavel Nedvěd (50), ktorý tak nebude môcť vykonávať žiadnu činnosť ani v rodnom Česku.

Rozšírenie trestu na celý svet sa významne dotýka bývalého športového riaditeľa Fabia Paraticiho, ktorý dostal dištanc na dva a pol roka.

Talianska futbalová federácia (FIGC) v januári vyhovela žiadosti svojich prokurátorov a odobrala Juventusu 15 bodov pre podozrenie z finančných machinácií. Klub účinkujúci v Serii A tak klesne zo súčasnej tretej priečky tabuľky na jedenástu a definitívne stratí šancu zabojovať o titul. Informovala AFP.

Talianskemu gigantovi Juventusu odpočítali 15 bodov za to, že nafúkol hodnoty pri prestupoch hráčov a klamal finančným úradom v snahe ušetriť peniaze. Finančný prokurátor uznal Juventus vinným z viacerých finančných priestupkov, ktoré klubu ušetrili zhruba 90 miliónov eur na platoch hráčov,“ informovali talianske médiá.

Medzi potrestanými je aj už bývalý predseda Juventusu Andrea Agnelli, pre ktorého žiadala prokuratúra 16-mesačný zákaz činnosti. Napokon podľa informácie DPA vyviazol ešte s prísnejším - 24-mesačným trestom.

Bývalý viceprezident klubu Pavel Nedvěd má 8-mesačný zákaz pôsobenia vo futbale. Agnelli oficiálne skončil v turínskom klube tento týždeň, keď odstúpil ešte v novembri spolu so zvyškom predstavenstva.