31. jan. 2023 o 13:00
žani, Koktejl

Nakrúcanie markizáckeho seriálu Dunaj zasiahla obrovská tragédia: Smrť dvoch mladých ľudí!

placeholder
Príbeh z čias Slovenského štátu dotvárajú mnohé slovenské herecké hviezdy.
Zdroj: Instagram/martinnikodymofficial

Výstrely počuli na vlastné uši.

Celebrity
31. jan. 2023 o 13:00
Nakrúcanie markizáckeho seriálu Dunaj zasiahla obrovská tragédia: Smrť dvoch mladých ľudí!

Výstrely počuli na vlastné uši.

Veľkovýpravná rodinná sága o módnom dome z čias Slovenského štátu sa zatiaľ teší obrovskej popularite. Jedným z režisérov televíznej novinky je aj 25-ročný Peter Hoferica. Navodiť dobovú atmosféru v Bratislave nie je med lízať. Ako povedal pre Denník N, v hlavnom meste je len veľmi málo miest, ktoré vyzerajú historicky hodnoverne.

Na jedno natáčanie však len tak nezabudne. Prebiehalo na Svoradovej ulici v Bratislave, ktorá je neďaleko Zámockej. Na tomto mieste došlo 12. októbra 2022 pred podnikom Tepláreň k streľbe. Vyhasli pri nej životy Matúša († 23) a Juraja († 27). Zbytočná smrť mladíkov otriasla Slovenskom.

V osudný deň boli na mieste aj so štábom. "Ten záber bol sám osebe veľmi dramatický, pretože sa v ňom odváža zakrvavené telo postavy, ktorá skočila zo strechy obchodného domu. A do toho sme nič netušiac paralelne zažili skutočnú tragédiu," šokoval mladý režisér s tým, že počuli niekoľko výstrelov. "Spočiatku sme si hovorili, že to znie príliš krátko na ohňostroje, ale príliš dlho na streľbu," vysvetlil.

Netušili, aká dráma sa odohrala len o ulicu od nich a tak nakrúcali ďalej. "Postupne však začali okolo chodiť policajti, po nejakej polhodine pribudol vrtuľník, ktorý nám kazil zvuk, a tak sme opäť rozmýšľali, čo sa deje," pokračoval v opise večera Hoferica. Poslali preto dvoch produkčných, aby zistili viac. "Samozrejme, prišli naspäť celí bledí s tým, že po Palisádach sa pohybuje strelec a máme si dávať pozor," vypočul si slová, ktoré v človeku zarezonujú.

Peter prezradil, že sa pokúsili spraviť ešte pár záberov, no všetci podľa neho cítili nepokoj a chceli byť najradšej doma. Natáčanie v ten večer napokon ukončili. Rozhodnutie bolo na pleciach producenta a režiséra. "Bezpečnosť je pri natáčaní vždy na prvom mieste. V druhom rade sú tam ďalšie faktory – napríklad, či sa viete ešte na tú lokáciu vrátiť, či máte daných hercov a herečky k dispozícii aj do budúcna, či nemáte práve na mieste nazvážané drahé rekvizity…," vysvetlil.