02. mar. 2024 o 05:00
žani, Koktejl

Pročko po obvinení z obťažovania Tabák prelomil mlčanie, vyrazil do protiútoku: Trestné oznámenie!

placeholder
Pročko plánuje trestné oznámenie na Tabák.
Zdroj: Instagram/romanatabak, TASR

Kauza sa vyostruje!

Domáca politika
02. mar. 2024 o 05:00
Pročko po obvinení z obťažovania Tabák prelomil mlčanie, vyrazil do protiútoku: Trestné oznámenie!

Kauza sa vyostruje!

Na politickej scéne sa v týchto dňoch nerieši len novela Trestného zákona, prezidentské voľby a voľby do Európskeho parlamentu, ale aj obvinenie z obťažovania. Obeťou mala byť exposlankyňa Romana Tabák, ktorá sa o incidente rozpísala na sociálnej sieti. Obťažovať ju mal kolega Jozef Pročko, ktorý sa následne vyjadril pre portál pluska.sk.

V tom čase boli obaja členmi hnutia OĽANO. "Veľmi nepríjemná skúsenosť. Ospravedlnil sa mi. Na Bôriku v roku 2021 na parkovisku, keď som išla domov. Pýtal sa, ako to mám rada, že určite mám rada sex a že aké mám šťavnaté stehná. Približoval sa ku mne a bol ako zmyslov zbavený. Smradľavý. Až mi bolo zle," opísala moment, na ktorý nezabudne.

Tabák dodala, že incident sa riešil aj na Úrade vlády, kde jej mali podľa jej slov povedať, že Pročko je tým známy a nie je jediná. "Nebudem menovať, lebo určite by povedali, že sa to nestalo. V parlamente som o tom hovorila medzi kolegami a vie o tom veľa ľudí," objasnila ďalej. Neskôr napísala, že sa jej ozvali aj ďalšie ženy, ktoré mal podľa jej slov poslanec obťažovať.

"Pročko je jeden narušený človek, čo nemá čo robiť v politike. OĽANO si ho drží kvôli hlasom a sledovanosti. Fuj, je mi zle z celej strany pokryteckej. Vymýšľajú zavádzajúce videá ako oklamať ľudí," penila Tabák. Neskôr vyhlásila, že v súvislosti s kauzou je pripravená ísť aj na detektor lži. "Ak by to pravda nebola, Pročko by už dávno na mňa podal trestné oznámenie," napísala na sociálnej sieti.

Na jej stranu sa postavila exposlankyňa Katarína Chrenová Hatráková, ktorá komentovala Pročkov status, v ktorom oslovil na svoju obranu niekoľkých bývalých kolegov. "Romana hovorí to, čo mnohí vedia a zažili tiež. Tvoje sexuálne narážky voči ženám i voči mužom sú neprístojné. Napísať takýto status je z tvojej strany absolútnou drzosťou a dôkazom nulovej sebareflexie. Nemáš sa pod kontrolou a mal by si to riešiť," naložila mu.

Po niekoľkých dňoch prepierania kauzy na verejnosti sa vyjadril aj Pročko. Incident poprel, no priznal, že vyslovil poznámku o „šťavnatých stehnách“. "Nesedí nič, čo tvrdí. Už len to, ako splietala, kde sa sťažovala Hegerovi. Najprv na koaličnej rade, potom vraj na Úrade vlády. Eda som sa na to pýtal, potvrdil, že za ním bola. Ale ak by to bolo také vážne, určite by to so mnou riešili. Viete, mne ľudia sami teraz posielajú veci, fotky a podporné správy. V jednej z nich je fotka, ako sa Tabák vyzliekla do podprsenky na futbalovom štadióne," povedal Pročko. Podľa vlastných slov už volal aj s Hatrákovou a všetko si vysvetlili.

Zopakoval, že neurobil nič z toho, čo tvrdí exposlankyňa a myslí si, že ide o politickú objednávku od Andreja Danka, ako prísľub za dobré miesto na kandidátke do eurovolieb a na novom ministerstve športu. Obvinenie neplánuje nechať len tak a zvažuje podanie trestného oznámenia na Romanu Tabák. "Podávam na ňu trestné oznámenie a budem to riešiť aj súdnou cestou. Budem žiadať aj odškodnenie," uzavrel.