08. aug. 2022 o 05:30
žani, TASR, Koktejl

Osudný návrat z dovolenky pri Jadrane: Miro († 46) zomrel pred očami ženy a dcérok

placeholder
Miro tragicky zahynul pri hromadnej nehode troch vozidiel na chorvátskej diaľnici.
Zdroj: Facebook/M.Š.

Pri ťažkej dopravnej nehode troch automobilov zo Slovenska, Srbska a Slovinska na diaľnici A1 v Chorvátsku zahynul 46-ročný Slovák Miroslav.

Domáce správy
08. aug. 2022 o 05:30
Osudný návrat z dovolenky pri Jadrane: Miro († 46) zomrel pred očami ženy a dcérok

Pri ťažkej dopravnej nehode troch automobilov zo Slovenska, Srbska a Slovinska na diaľnici A1 v Chorvátsku zahynul 46-ročný Slovák Miroslav.

K nehode došlo uplynulý štvrtok na 51. kilometri diaľnice pri obci Novigrad na Dobri v Karlovackej župe v smere na chorvátske hlavné mesto Záhreb.

Ako došlo k nehode

Na zázname z bezpečnostnej kamery je vidieť, ako vozidlo zo slovinskou štátnou poznávacou značkou prechádza z pravého jazdného pruhu diaľnice do ľavého, pričom sa zráža s ďalším autom, píše Jutarnji. Slovinské vozidlo sa následne odráža od zvodidiel a naráža do tretieho auta.

Kamery na mieste nešťastia zaznamenali, že jedno z vozidiel skončilo úplne zničené na zvodidlách na ľavej strane, a druhé o niekoľko metrov ďalej na zvodidlách na opačnej strane diaľnice. Na Slovinca podá súd v chorvátskom meste Karlovac trestné oznámenie za spôsobenie dopravnej nehody z nedbalosti s následkom smrti a veľkých materiálnych škôd, uvádza server. Nehodu mal muž spôsobiť tak, že porušil dopravné predpisy pri prechádzaní z jedného pruhu diaľnice do druhého.

Za dvojnásobným otcom smúti celá dedina

Podľa informácií pluska.sk, vyrazil podnikateľ Miro z obce Bartošovce v okrese Bardejov na dovolenku do Chorvátska aj s manželkou Miladou a dvojičkami Soničkou a Emkou. K moru sa už nesmierne tešili. Návrat domov si naplánovali na štvrtok večer alebo piatok ráno. Osud však rozhodol inak. Pri hromadnej nehode zomrel otec rodiny priamo pred očami svojich najbližších.

„Naša obec má len niečo okolo 750 obyvateľov. Ľudia sa tu poznajú, pomáhajú si a prežívajú spoločne všetky radosti i bolesti. Smrť Mira mnohých traumatizuje. Mladý, šikovný chlap, ochotný a dobrosrdečný – a tak znenazdajky, nie vlastnou vinou, odišiel! Smutné, veľmi smutné,“ prezradil portálu miestny muž. Dodal, že rodičia nebohého Anna a František nesú nešťastie veľmi ťažko. Do Chorvátska za švagrinou a polosirotami vyrazil brat nebohého Slavko. Vdove pomôže vybaviť všetko potrebné.