07. aug. 2023 o 18:00
lt, Koktejl

Krásna modelka si prešla peklom, takmer zomrela: Kvôli tampónu jej amputovali obe nohy!

placeholder
Krásna modelka prišla o obe nohy.
Zdroj: Instagram/theimpossiblemuse

Kráske museli amputovať obe nohy po tom, čo dostala syndróm toxického šoku spôsobený tampónom.

Zaujímavosti
07. aug. 2023 o 18:00
Krásna modelka si prešla peklom, takmer zomrela: Kvôli tampónu jej amputovali obe nohy!

Kráske museli amputovať obe nohy po tom, čo dostala syndróm toxického šoku spôsobený tampónom.

Modelka z Kalifornie otvorene prehovorila o tom, ako ušla hrobárovi z lopaty. Lauren Wasser museli v dôsledku syndrómu toxického šoku (TSS) amputovať obe nohy. O svojej strastiplnej skúsenosti hovorila v podcaste Diary of a CEO so Stevenom Bartlettom, informuje The Mirror.

Lauren opísala, že spočiatku pociťovala príznaky podobné chrípke, až sa jej postupne zhoršovali. Polícia ju neskôr našla v bezvedomí, pokrytú výkalmi a zvratkami na podlahe v spálni. Kontrolu vykonali na základe telefonátu od matky, ktorá sa o dcéru veľmi bála.

Lauren previezli do nemocnice, jej teplota prudko stúpla na 41,6 °C. Potom dostala infarkt a bola uvedená do lekársky navodenej kómy. Lekár požiadal o vyšetrenie, či v sebe Lauren nemá tampón. Podstúpila niekoľko testov a jeho podozrenia na TSS sa potvrdili.

Po prebudení z kómy Lauren zistila, že poškodenie nôh spôsobené gangrénou je nenapraviteľné a lekári jej ich budú musieť amputovať. "Moje nohy horeli. Bolo to, akoby mi niekto zapálil nohu. Ten pocit pálenia bol šialený,“ zaspomínala si.

"Moja pravá noha bola na tom horšie ako ľavá. Prsty na ľavej strane boli fialové, ale na pravej strane bolo poškodenie oveľa väčšie, bolo to vidieť. Takže potom prišla obava, že mi musia amputovať pravú nohu, aby mi zachránili život, inak zomriem," povedala modelka.

Lauren sa dozvedela o amputácii nešťastným spôsobom. Začula, ako o nej sestrička hovorí do telefónu. "Ležím tam, moja izba je prázdna a počujem, ako sestrička za závesom hovorí, že tu má mladé dievča, má 24 rokov, a bude potrebovať amputáciu pravej nohy pod kolenom. Pamätám si, ako som sa obzerala okolo seba. A jednoducho som začala kričať,“ opísala.

Hoci jej vtedy amputovali pravú nohu, dozvedela sa, že existuje 50-percentná šanca, že jej ľavú nohu je možné zachrániť. Rozhodla sa, že si druhú nohu nedá amputovať. Avšak nasledujúcich šesť rokov trpela silnými bolesťami. Končatinu si nechala odstrániť tesne pred svojimi 30. narodeninami. Modelka je teraz odhodlaná venovať svoj život zvyšovaniu povedomia o TSS.