02. júl. 2023 o 09:00
TASR, mob, Koktejl

Odkaz Vittekovej zosnulému Halenárovi († 35): Zo slov po 5 rokoch zabolí srdce

placeholder
Zosnulý slovenský futbalista Juraj Halenár.
Zdroj: TASR

Tento rok by mal 40 rokov.

Domáci šport
02. júl. 2023 o 09:00
Odkaz Vittekovej zosnulému Halenárovi († 35): Zo slov po 5 rokoch zabolí srdce

Tento rok by mal 40 rokov.

Pred piatimi rokmi Slovenskom otriasla správa, že slovenského futbalistu Juraja Halenára († 35) našli mŕtveho vo Vrakunskom lesíku.

„V sobotu (30. júna) v popoludňajších hodinách sme prijali oznámenie o náleze tela muža bez známok života vo Vrakunskom lesoparku. Oznámenie hliadka PZ preverila a jeho hodnovernosť potvrdila. Na miesto bol privolaní obhliadajúci lekár. Pre zistenie presných príčin smrti bola nariadená súdna pitva. Poverený príslušník v tejto súvislosti začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia,“ povedala v roku 2018 Veronika Slamková, hovorkyňa KR PZ v Bratislave.

Tento rok by 28. júna oslávil 40. narodeniny a pri tejto príležitosti si na neho spomenula aj bývalá manželka jeho spoluhráča zo Slovana Bratislava Patrícia Vitteková (43). Na sociálnej sieti mu poslala dojímavý odkaz.

„...odvtedy to už bolo a vždy bude iné. Aj keď z iného miesta, stále budeš s nami. Dnes by si mal 40-ku, kurátenko, no konečne by si ma dobehol. Chýbajú tu tvoje hlody, humor a mne to tvoje ‚Manka, mám ťa strašne rád a všetko vždy zvládneš, lebo ty si Lara Croft z Blavy.‘ Bože, keby aspoň na chvíľku ti dajú lístok domov a nie, že dnes v nebi zješ zase kus torty aj so sviečkou,“ napísala na Instagrame.

Halenár vyrastal v Lokomotíve Trnava, hral za Inter Bratislava, Artmediu Petržalka či Slovan Bratislava, v Maďarsku pôsobil v Nyíregyháze a v Česku si obliekal dres Olomouca.

So 125 gólmi sa stal počas jesennej časti sezóny 2014/2015 historickým rekordérom slovenskej ligy v počte strelených gólov. Reprezentačný dres si obliekol v troch zápasoch: v roku 2007 nastúpil v kvalifikácii ME 2008 proti Česku v Prahe a San Marínu v Serravalle, o rok neskôr pridal tretí štart v prípravnom zápase na Cypre proti Maďarsku.