26. apr. 2024 o 12:07
žani, Koktejl

Silná spoveď Kolárovského po prepustení z liečenia: Ja nechcem ďalej brať drogy!

placeholder
Hudobník Matúš Kolárovský po troch mesiacoch opustil brány psychiatrickej nemocnice.
Zdroj: instagram/matuskolarovsky

Je späť.

Domáce promi
26. apr. 2024 o 12:07
Silná spoveď Kolárovského po prepustení z liečenia: Ja nechcem ďalej brať drogy!

Je späť.

Hudobník Matúš Kolárovský (23) alias Yael si prešiel náročným životným obdobím. Koncom minulého roka otvorene priznal, že mal vážne problémy s drogami, alkoholom a bral tiež lieky. Vstúpil si však do svedomia a išiel na liečenie do Hronoviec. Po troch mesiacoch hlási veľký návrat. Vo štvrtok sa po dlhej dobe ozval fanúšikom na sociálnej sieti a mal pre nich hneď prekvapenie. Vydal dve nové pesničky. "Ja som strašne rád, že začínam a že môžem začať. Ďakujem už teraz za veľmi pekné správy," prihovoril sa ľuďom na svojom instagramovom profile.

Otvorene tiež prehovoril o svojom živote za bránami psychiatrickej nemocnice. Jeho spolubývajúcimi boli 19-ročný chalan a dvaja mladíci (30), ktorí tiež bojovali so závislosťou. "Ak to aktuálne sleduje jeden z nich, tak som vám strašne vďačný, chalani. Ste neskutoční," vyznal sa počas živého prenosu. "Každý jeden z nich, čo tam so mnou boli na tej izbe, boli kúsok mňa. Ten najmladší z nich bol taký totálne nezodpovedný a všetko mal v paži. Na všetko kašlal. Potom tam bol Paťo, ktorý strašne dumal nad vecami. Snažil sa ísť strašne do hĺbky a zároveň sa snažil ísť hrozne proti tomu," opísal Matúš ďalších pacientov, s ktorými sa spriatelil.

Na liečení museli všetci dodržiavať prísny režim, ktorý nebol každému po chuti. "Ako keby sa snažil proti tomu protestovať aj voči tomu režimu, ktorý tam bol celkom prísny. Tam disciplína bola nevyhnutná a bolo dôležité, aby sme sa ju naučili," zdôraznil hudobník. S mladíkmi chce udržiavať kontakt aj naďalej a chce, aby ich priateľstvo pretrvalo aj keď je znova doma.

Yael už teraz dostáva otázky či sa nebojí, že do toho znova spadne. "Ja to nechcem. Ja už nechcem veci brať, ja už nechcem piť, ja už nechcem huliť. Ja nechcem proste ďalej brať drogy a zneužívať lieky. Môže sa to stať! Recidíva alebo to, že človek sa zase vráti k tomu, že bude užívať, sa nedá vylúčiť. Ja neviem povedať dokonca ani čo bude zajtra," povedal na rovinu.

Fanúšikov zároveň požiadal, aby ho v prípade, že do toho znova padne, podržali. "Prosím, buďte tu pre mňa. Prosím, snažte sa ma poslať naspäť na tú správnu cestu. Možno sa budem brániť, aby som išiel zasa na liečenie, ale ja tam pôjdem. Mne je to jedno. Ten problém sa budem snažiť vyriešiť ," dodal a jedným dychom doplnil, že aj on tu bude, aby im pomohol, keď to budú potrebovať.

Plne si uvedomuje, že má pred sebou nekonečný boj. "Závislosť je tu navždy. Ja už navždy budem závislák. Plánujem na tom, ale ďalej pracovať. Budem chodiť na skupiny anonymných alkoholikov. V Bratislave je ich strašne veľa a verím tomu, že aspoň jedna skupina mi zapasuje," priznal Matúš. "Z tohto gauču, kde som sa vlastne úplne odpálil do najväčšieho dna a išiel som na liečenie zažiť veci, ktoré boli nevyhnutné, aby som zažil, sa s vami lúčim ako niekto, kto je odhodlaný na sebe pracovať a posúvať ďalej správu, ktorá je za mňa dôležitá," ukončil svoj živý prenos mladá umelec.