11. apr. 2023 o 18:00
lv, Koktejl

Mali ísť na svadobnú cestu do Prahy, teraz chystajú pohreb: Neveste zostáva len pár dní života!

placeholder
Ashleigh po svadbe zostáva len niekoľko dní života.
Zdroj: Facebook/John Price McMahon

Namiesto toho, aby sa novomanželia tešili na medové týždne v Prahe, ich teraz čaká srdcervúca úloha plánovania pohrebu.

Správy
11. apr. 2023 o 18:00
Mali ísť na svadobnú cestu do Prahy, teraz chystajú pohreb: Neveste zostáva len pár dní života!

Namiesto toho, aby sa novomanželia tešili na medové týždne v Prahe, ich teraz čaká srdcervúca úloha plánovania pohrebu.

Žena, ktorej povedali, že má "syndróm zvracania", ktorý spôsobuje neustále záchvaty nevoľnosti, zostáva po svadbe so svojím partnerom len niekoľko dní života, píše britský Mirror.

Ashleigh McMahon sa prvýkrát obrátila na lekárov so svojimi príznakmi v roku 2018 a netušila, že to bude začiatok štvorročného boja. Pôvodne sa domnievali, že 29-ročná žena trpí syndrómom cyklického zvracania, a potom jej diagnostikovali syndróm polycystických vaječníkov (PCOS).

Skutočnosť jej stavu však bola oveľa vážnejšia a po tom, ako sa jej v januári 2023 zhoršil stav, bola prijatá do liverpoolskej nemocnice, kde jej diagnostikovali mucinózny karcinóm vaječníkov, čo je zriedkavý, agresívny typ rakoviny vaječníkov.

„Informovanosť o rakovine krčka maternice a sebapoznávaní vlastného tela je dôležitá. Lekári nemajú vždy pravdu a cysty na vaječníkoch nie sú vždy bežné. A ak sa vám niečo nezdá, bojujte za svoju diagnózu, bojujte za svoje zdravie, bojujte za svoj zdravý rozum, bojujte za svoju rodinu a bojujte za svoj život," vyzvala vo svojom vyhlásení ženy, aby počúvali svoje telo.

Ashleigh, telefonistku spoločnosti BT, v roku 2019 poslali na vyšetrenie po tom, ako roky trpela chorobami, bolesťami panvy, nadúvaním žalúdka a nepravidelnou menštruáciou. Na jej vaječníkoch sa neskôr našli cysty, ktoré postupom času narastali.

„Cysty na vaječníkoch môžu byť bežné a zvyčajne zmiznú samé. Ale čokoľvek nad päť centimetrov je znepokojujúce. Moja prvá mala 14 centimetrov, druhá 16 centimetrov a posledná mala 20 centimetrov. Výsledkom bola úplná hysterektómia, odstránenie časti žalúdka, odstránenie omenta z čreva a slepého čreva," povedala.

Ashleigh, odstránili poslednú cystu vaječníkov v decembra, ale 20. januára ju opätovne prijali a oznámili jej tragickú diagnózu rakoviny. Po dvoch mesiacoch neúspešnej chemoterapie sa spolu so svojím partnerom Johnom dozvedeli správu, ktorej sa obávali - lekári už nemohli nič urobiť a bola umiestnená do starostlivosti pre ľudí na konci života.

„Je ťažké vyjadriť slovami, ako sme sa cítili. Mali sme pocit, akoby nás pohltila zem. Je ťažké o tom vôbec hovoriť. Zničilo nás to," povedal John (35). Novomanželia, ktorí sú spolu už 11 rokov, dostali v krátkom čase špeciálne povolenie na sobáš a v pondelok 3. apríla si povedali svoje áno.

„Vedeli sme, že to musíme urobiť teraz, pretože sa to postupne zhoršovalo. V pondelok nás nemocnica spojila s matričným úradom, o 9.30 mi zavolali a o 14.30 sme sa vzali v súkromnej izbe na jej oddelení. Bolo to čarovné, nič lepšie som si nemohol priať," dodal.