30. jan. 2023 o 21:27
TASR, Koktejl

Krvavá noc v metre: Útok nožom si vyžiadal troch zranených

placeholder
Útok nožom na bruselskej stanici metra si vyžiadal troch zranených.
Zdroj: TASR/AP

Polícia na mieste činu zatkla 30-ročného podozrivého muža.

Správy
30. jan. 2023 o 21:27
Krvavá noc v metre: Útok nožom si vyžiadal troch zranených

Polícia na mieste činu zatkla 30-ročného podozrivého muža.

Jeden človek je v kritickom stave a ďalší dvaja sú zranení po útoku nožom, ku ktorému došlo v pondelok večer na stanici metra v belgickej metropole Brusel. Informovala o tom spravodajská stanica Euronews.

Inkriminovaná stanica Schuman sa nachádza priamo pod sídlom Európskej komisie. Polícia na mieste činu zatkla 30-ročného podozrivého muža. Podľa bruselskej prokuratúry nič nenasvedčuje tomu, že by išlo o terorizmus. Starosta Philippe Close ocenil reakciu bezpečnostných zložiek a "rýchle zadržanie páchateľa".

Zdroj blízky vyšetrovaniu uviedol, že podozrivý útočník je polícii známy pre svoje "psychické problémy". Oblasť obkľúčili policajné autá a sanitky, dopravu prerušili, pričom stanicu metra Schuman príslušné úrady uzatvorili pre verejnosť.

Očitý svedok pre Euronews povedal, že útok sa odohral vo vozni metra, keď útočník bodol ženu nožom a začal kričať na ďalších cestujúcich, aby vystúpili. Frekventovaná stanica metra Schuman sa nachádza v srdci administratívnej štvrte neoficiálne nazývanej Európska štvrť a využíva ju množstvo zamestnancov EÚ.

Charles Michel, predseda Európskej rady, ktorej sídlo sa tiež nachádza neďaleko tejto stanice, reagoval na útok na Twitteri slovami: "Emócie v Európskej štvrti. Hrejivé myšlienky pre obete. Ďakujem bezpečnostným zložkám."