28. mar. 2024 o 17:00
NK, Koktejl

Šikanovaná tínedžerka († 16) zomrela len pár dní po brutálnom útoku v škole: Zdrvená matka prehovorila...

placeholder
Na videozázname vidieť, ako mladé dievča surovo bijú, zatiaľ čo ostatní stoja okolo a prizerajú sa.
Zdroj: GoFundMe

Incident v škole zachytili na videu.

Zaujímavosti
28. mar. 2024 o 17:00
Šikanovaná tínedžerka († 16) zomrela len pár dní po brutálnom útoku v škole: Zdrvená matka prehovorila...

Incident v škole zachytili na videu.

16-ročná Shaylee Mejiaová skolabovala len niekoľko dní po tom, ako bola napadnutá na strednej škole Manual Arts v Los Angeles. Na videozázname incidentu z 5. marca je vidieť, ako tínedžerku ťahali za vlasy a ako si udrela hlavu o kabínku a spadla na zem. Počas celej bitky si dievčatá vymienili viacero úderov, informuje britský Daily Mail.

Matka Maria Juarezová uviedla, že jej dcéra sa po útoku niekoľko dní sťažovala na bolesti hlavy, ale aj tak stále chodila do školy. Nasledujúcu sobotu večer sa vybrala na večierok. Mejia však v dôsledku poranenia mozgu utrpela krvácanie a na večierku skolabovala. Odviezli ju do nemocnice, ale už sa neprebrala a 15. marca bola vyhlásená za mŕtvu.

"Všetci vedia o tom, že si moja dcéra udrela hlavu, aj učitelia. Všetci to vedia," povedala pani Juarezová.

Shaylee svojej matke o bitke nepovedala, pretože nechcela, aby si robila starosti. Incident zachytili na video iní študenti a je na ňom vidieť, ako mladé dievča surovo bijú, zatiaľ čo ostatní stoja okolo a prizerajú sa.

Shayleenina kamarátka povedala, že keď skolabovala, spadla a prestala hovoriť. Tínedžerku previezli do nemocnice, kde ju napojili na ventilátor. O šesť dní neskôr bola mŕtva a jej matka sa domnieva, že jej dcéra zomrela na následky ťažkých zranení, ktoré utrpela pri bitke. Oficiálna príčina smrti však ešte nebola stanovená a vyšetrovanie stále prebieha. Losangeleská polícia tvrdí, že sa bude zaoberať aj možnosťou, že Mejia na večierku spadla zo schodov.

Tínedžerka nastúpila na strednú školu Manual Arts približne pred ôsmimi mesiacmi, keď sa s matkou a mladším bratom presťahovala do nového bytu. Po niekoľkých mesiacoch údajne začala chodiť domov s modrinami po celom tele. Vtedy si matka dcérine zranenia odfotila, aby ich ukázala vedeniu školy a polícii, ale tvrdí, že v tejto veci nič nepodnikli a jej dcéra bola naďalej terčom šikany.

Matka sa o bitke dozvedela až 5. marca po tom, ako Shaylee zomrela. 3-ročný brat tínedžerky bol správou o smrti svojej sestry zdrvený. "Je smutný. Sestra mu chýba. Ja viac už neviem. Chcem zomrieť," povedala.

"So zármutkom oznamujem nedávnu smrť jednej z našich študentiek mimo areálu školy. V mene celej našej školskej komunity chcem vyjadriť hlbokú sústrasť všetkým, ktorých táto strata zasiahla, vrátane rodiny, priateľov a učiteľov. Hoci sa tento tragický incident odohral mimo vyučovacích hodín a mimo areálu školy, naše srdcia zostávajú s tými, ktorých táto strata zasiahla," povedal riaditeľ školy Alejandro Macias.