04. jún. 2023 o 04:00
Famous.cz, Koktejl

Zarážajúce vyhlásenie princa Harryho: Toto sa kráľovi Karolovi III. nebude páčiť!

placeholder
Princ Harry
Zdroj: TASR/AP

Povedal to na rovinu.

Celebrity
04. jún. 2023 o 04:00
Zarážajúce vyhlásenie princa Harryho: Toto sa kráľovi Karolovi III. nebude páčiť!

Povedal to na rovinu.

Princ Harry si myslí, že nikto z kráľovskej rodiny sa netúži stať hlavou monarchie. Teda presnejšie povedané, si to myslel pred šiestimi rokmi, keď hovoril s novinárkou a expertkou na britskú kráľovskú rodinu Angelou Levinovou. Vtedy však tiež dodal, že je pripravený prijať povinnosti, ktoré mu osud určuje ako členovi rodiny. Čo však neskôr nedodržal. V rozhovore z júna 2017 predpovedal, že sa po smrti Alžbety II. monarchia zásadne zmení.

„Chceme sa uistiť, že monarchia pretrvá, a sme zapálení pre to, čo predstavuje. Cítime, že britská verejnosť a celý svet také inštitúcie potrebujú, ale nemôže to pokračovať tak, ako to bolo za kráľovnej. Nastanú zmeny a tlak na to, aby boli správne. Veci idú tak rýchlo dopredu, najmä vďaka sociálnym médiám, takže sa podieľame na modernizácii monarchie. Či je tu ale niekto z kráľovskej rodiny, kto by vyložene túžil stať sa kráľom alebo kráľovnou? Myslím, že nie, ale svoje povinnosti budeme vykonávať v pravý čas,“ vyhlásil Harry v rozhovore s Levinovou.

Interview poskytol rok pred svadbou s Meghan Markleovou, s ktorou v tom čase už randil. A len tri roky predtým, než z kráľovskej rodiny odišiel žiť do USA ako civilista.