30. jún. 2023 o 12:00
krsk, TASR, Koktejl

Michal odfotil pizzu v talianskych Benátkach: Lacnejšia ako na Slovensku?

placeholder
Pizza v historických Benátkach mala nečakanú cenu.
Zdroj: TIP/Michal

Dovolenková sezóna je tu a talianske mestá lákajú na výlety.

Cestovanie
30. jún. 2023 o 12:00
Michal odfotil pizzu v talianskych Benátkach: Lacnejšia ako na Slovensku?

Dovolenková sezóna je tu a talianske mestá lákajú na výlety.

Máte tip? Napíšte nám na tip@koktejl.sk

Romantické talianske Benátky sú ako stvorené na objavovanie histórie v letných mesiacoch. Dobré počasie počas uplynulého týždňa využil aj čitateľ Michal, ktorý sa do Benátok vybral na výlet s kamarátom.

Mesto je preslávené nóbl reštauráciami s niekedy až šokujúco vysokými cenami, o to väčšie bolo prekvapenie dvoch Slovákov, keď našli malú pizzeriu s jedlom za prijateľnú sumu. Okamžite sa tam rozhodli naobedovať a neľutovali. Jedného vyšla pizza na 8 eur a druhého na 6, čo sú už pomaly nižšie ceny ako na Slovensku.

"Pizza za 6 €! Celkom v pohode cena. Čerstvo urobená pred nami," okomentoval svoju účtenku z jedného z najkrajších talianskych miest Michal.

Hit leta

Hlavným trendom tohto leta sú pláže južnej Európy. Tento rok plánuje v lete cestovať na dovolenku takmer polovica (46 %) obyvateľov Slovenska. Až 14 % z celej populácie navštívi túto letnú sezónu Chorvátsko, čím zostáva našou jednoznačne najobľúbenejšou zahraničnou destináciou.

Veľké množstvo Slovákov sa tento rok chystá do Talianska (7 %), podobne veľký záujem je aj o Grécko (7 %) a Turecko (7 %). Dovolenku na Slovensku plánuje približne rovnaký podiel ľudí, ako to bolo v roku 2022. Doma plánuje stráviť svoju letnú dovolenku tretina obyvateľov Slovenska, čím Slovensko zostáva najčastejšou letnou destináciou Slovákov.