19. aug. 2023 o 16:00
krsk, TASR, Koktejl

Zdrvená Dubasová po nečakanom odchode Patejdla († 68): Bolestivé vyznanie!

placeholder
Patejdl a Dubasová spolu spolupracovali.
Zdroj: Instagram/beatadubasova.sk

Na známeho hudobníka spomína celé Česko a Slovensko.

Domáce promi
19. aug. 2023 o 16:00
Zdrvená Dubasová po nečakanom odchode Patejdla († 68): Bolestivé vyznanie!

Na známeho hudobníka spomína celé Česko a Slovensko.

Hudobník Vašo Patejdl bol prepojený s mnohými tvárami slovenského šoubiznisu. Po odchode z Elánu produkoval napríklad album Beáty Dubasovej, napísal hudbu k filmu Fontána pre Zuzanu 2. Až v roku 1996 obnovil spoluprácu so skupinou Elán. Rok nato vydal album Spovedaj ma zo spomienok. Zložil viacero piesní pre iných interpretov, pre slovenskú filmovú komédiu Mŕtvola musí zomrieť titulnú pesničku Svitá, pre film Cinka Panna zložil skladbu Voľnosť, ktorú naspieval Karel Gott.

Vyznanie Dubasovej

Slovenská speváčka neskrývala smútok z odchodu Patejdla. "Som v šoku a neviem ani vyjadriť smútok, ktorý mi dnes vstúpil do srdca. Zomrel hudobný skladateľ a môj priateľ, Vašo Patejdl, náš hudobný poklad. Človek, ktorý v mojom živote znamenal tak strašne veľa," uvádza spevácka hviezda.

"Bol jeden z tých, ktorí v začiatkoch uverili v môj talent a napísal mi množstvo nádherných skladieb, ktoré mnohí máte tak radi. Naposledy krásnu skladbu Pierko pravdy. Netušila som, že bude posledná. Je mi to nesmierne ľúto a vyjadrujem rodine úprimnú sústrasť a veľa síl! Odpočívaj v pokoji Vašo, ďakujem, ďakujem, ďakujem," dodala na sociálnej sieti Dubasová.

Smutnú správu oznámil Elán

Úmrtie hudobníka potvrdila skupina Elán na sociálnej sieti. O mieste a čase poslednej rozlúčky budú informovať.

"S nekonečnou bolesťou a prázdnotou v našich srdciach vám oznamujeme, že dnes 19. augusta 2023 v nočných hodinách nás po krátkej a ťažkej chorobe navždy opustil mimoriadny a vzácny človek, náš celoživotný priateľ, výnimočný a geniálny hudobník a hudobný skladateľ megahitov svetovej úrovne, pán VAŠO PATEJDL. Vašo, ďakujeme ti za všetko! Odpočívaj v pokoji, modlíme sa za teba a drž nám tam hore miesto," napísal Elán.