19. apr. 2023 o 20:00
aza, Koktejl

Kamarátky († 19, † 21, † 22) našli pochované v plytkom hrobe: Z ich posledných správ mrazí!

placeholder
Denisse a jej dve kamarátky našli zviazané v priekope.
Zdroj: Facebook/ Denisse Reyna

Príšerné, akým spôsobom odišli.

Zahraničie
19. apr. 2023 o 20:00
Kamarátky († 19, † 21, † 22) našli pochované v plytkom hrobe: Z ich posledných správ mrazí!

Príšerné, akým spôsobom odišli.

Dve z troch mladých žien, ktoré sa našli v priekope v Ekvádore, poslali pred smrťou svojim blízkym správy, z ktorých behá mráz po chrbte. Ako píše denník Daily Mail, mladé ženy v správach naznačovali, že sú v nebezpečenstve len niekoľko hodín pred tým, ako sa stratili. 19-ročná Denisse Reyna mala poslať správu kamarátovi. 22-ročná Nayeli Tapia začala 4. apríla krátko po 23.00 h pre istotu zdieľať svoju polohu so sestrou. O tejto dvojici spolu s ich 21-ročnou kamarátkou Yulianou Macias, už nikto nepočul.

Ich telá sa neskôr našli pochované v plytkom hrobe neďaleko miesta, ktoré zdieľala Nayeli, uvádza ekvádorský portál Vistazo. Ženy objavili rybári, ktorí si všimli psa ňuchajúceho zem pri brehu rieky neďaleko Quininde. Ich telá boli zviazané, každá mala podrezané hrdlo a zakryté ústa, pričom úrady predpokladajú, že ich pred zabitím mučili.

V deň, keď sa stratili mali dievčatá namierené na pláž. Priatelia uviedli, že Tapia sa podelila o svoju polohu so sestrou a k tomu jej poslala správu. „Posielam ti polohu, keby niečo,” písalo sa v poslednej správe dievčiny.

V ten istý deň mala Reyna poslať správu kamarátovi, v ktorej vyjadrila svoje napäté pocity. „Cítim, že sa niečo stane, a ak sa mi niečo stane, nezabudni, že ťa veľmi milujem,” písalo sa v mrazivej správe. Ich rodiny ich nahlásili ako nezvestné po tom, čo sa dievčatá nevrátili domov. Po dni strávenom na pláži už neboli v kontakte so svojimi príbuznými.

Predbežné vyšetrovanie naznačuje, že ženy boli 5. apríla zabité vo vidieckej lokalite Malimpia vo farnosti Quininde. Vyšetrovatelia mali identifikovať prenajaté auto, ktoré malo mladé ženy odviezť na miesto činu. Policajti našli na mieste činu aj mobilný telefón, ktorý im, ako dúfajú, pomôže prípad vyriešiť.

„Boli mladé, mali plážové oblečenie, plavky,” povedal pre miestne médiá Diego Velastegui z polície v Quininde. Podľa denníka New York Post je v provincii, kde boli ženy objavené, od začiatku marca vyhlásený výnimočný stav kvôli násiliu, ktoré je dôsledkom vojny medzi obchodníkmi s drogami. Príbuzní žien však trvali na tom, že obete nemali nič spoločné s kartelmi.

Teta Yuliany, Paulina Rued, pre médiá Noticias Noroccidente uviedla, že vraždy by nemali súvisieť s obchodovaním s drogami. „Žiadam verejnosť, aby neobviňovala ľudí, ktorí s tým nemajú nič spoločné. Všetko, čo chceme, je spravodlivosť, a ak verejnosť niečo vie, mala by oznámiť, kto je zodpovedný za túto hroznú hromadnú vraždu,” povedala zarmútená a zároveň nahnevaná teta jednej z obetí.

Paulina povedala, že ona a ďalší príbuzní dostali vyhrážky za to, že požadovali spravodlivosť pre obete. Ženy boli pochované počas veľkonočného víkendu. Na záberoch zdieľaných na internete bolo vidieť pohreb Yuliany, kde bola v uzavretej rakve obklopená kvetinami.

Yuliana bola speváčka, ktorá vystupovala pod menom Siria. Na sociálnych sieťach sa medzitým objavili srdcervúce zábery, na ktorých Yuliana spieva v reštaurácii pri stole s priateľmi predtým, ako zmizla. Miestne médiá v Ekvádore uviedli, že ide o posledné zábery, na ktorých je nažive. Nayeli pracovala ako modelka. Denisse študovala poľnohospodárske inžinierstvo na Štátnej technickej univerzite v Quevede.