19. aug. 2023 o 19:00
lv, Koktejl

Syn zavolal mame z Chorvátska: Telefonát rozpútal nočnú moru každého rodiča!

placeholder
Vystrašený syn zavolal na pomoc svojej mame.
Zdroj: Instagram/thatsarahvine

Také niečo by nechcel zažiť žiaden rodič.

Zaujímavosti
19. aug. 2023 o 19:00
Syn zavolal mame z Chorvátska: Telefonát rozpútal nočnú moru každého rodiča!

Také niečo by nechcel zažiť žiaden rodič.

Už takmer štyri desaťročia je letná dovolenka po maturite pre mnohých tínedžerov rituálom slúžiacim na to, aby sa odreagovali po mesiacoch štúdia a tvrdej práce. Pre mnohých však táto skúsenosť nie je ani tak oslavou novonadobudnutej slobody, ako skôr krutým prebudením sa do drsnej reality turistického priemyslu, píše DailyMail.

Neustále sa objavujú správy o tom, ako boli dovolenkári napadnutí, podvedení alebo ako sa k nim úrady správali hrozne. Svoje o tom vie aj redaktorka Sarah Vine, ktorú zobudilo vytrvalé zvonenie telefónu o 2:33 ráno.

Pri pohľade na telefón ju čakal šok. Volal jej syn, ktorý je na dovolenke v Chorvátsku. Taxíkom sa práve vracal do bytu, ktorý zdieľal s kamarátmi. Vodič pri platení požadoval 60 eur navyše, ktoré čerstvo vyštudovaný tínedžer s obmedzeným rozpočtom nemal.

Keď odmietol, vodič na neho kričal po chorvátsky, zamkol dvere a pokračoval do inej časti mesta. Otrasený syn zavolal na pomoc svojej matke, a Sarah mu na účet previedla potrebné peniaze.

Po príchode domov jej syn priblížil, že celá dovolenka bola poznačená podobnými udalosťami, pri ktorých hrozba násilia nebola nikdy ďaleko. Jednej noci sa od ich skupiny oddelilo dievča a pred klubom ju obkľúčili traja muži, ktorí jej prikázali, aby im dala peniaze a telefón. Ak by sa pokúsila zavolať o pomoc, mali povedať, že ju pobodajú, alebo ešte horšie.

Sarah tvrdí, že po rozhovoroch s deťmi jej kamarátov sa takéto incidenty zdajú byť normou. Je to škoda, pretože cestovanie a spoznávanie iných kultúr patrí k najobohacujúcejším zážitkom, aké môže každý, najmä mladý človek, zažiť. Priznáva však, že časy sa zmenili a každému mladému človeku, ktorý plánuje cestu do zahraničia odkazuje, aby s kamarátmi zostali triezvi, spolu a premýšľali nad rizikami.