Mnohí z nás sa vianočného šalátu nevedia dojesť a je súčasťou sviatočného menu aj niekoľko dní. Odborníci však dvíhajú varovný prst. Ako informuje CNN Prima News, podľa odborníkov môžete zemiakový šalát skladovať iba do troch dní od jeho prípravy, inak si koledujete o zdravotné problémy.
"Jeden deň ho vyrobíte, druhý deň ho máte. Potom do 25. decembra, pre mňa je maximum 26. december. Ale u nás to nikdy netrvá dlho," povedala v ankete jedna z opýtaných. Ako si však pripraviť šalát, aby vám predsa vydržal o niečo dlhšie?
"Napríklad suroviny, ktoré podliehajú rýchlejšej skaze. Možno je to klobása, vajce a hrášok. Tieto prísady do šalátu nedávame," povedala pre CNN Prima News prevádzkovateľka reštaurácie.
Podľa foodblogerky a inžinierky kvality potravín Karolíny Fourovej ľudia pri skladovaní potravín často robia ďalšiu chybu. "Veľa ľudí neskladuje šalát v chladničke, ale len na chladnom mieste," uviedla Fourová v relácii CNN Prima NEWS s tým že šalát treba skladovať aspoň pri teplote nula stupňov Celzia.