25. nov. 2022 o 05:30
žani, TASR, Koktejl

Mama sa nevedela dovolať Janke († 48): Tragická smrť cestou do kostola!

placeholder
Jana zomrela na mieste nehody.
Zdroj: Krajské riaditeľstvo PZ v Prešove

Za rodinou sa už nedostala.

Domáce krimi
25. nov. 2022 o 05:30
Mama sa nevedela dovolať Janke († 48): Tragická smrť cestou do kostola!

Za rodinou sa už nedostala.

Daňovú úradníčku Janku († 48) z Kamenice opísali ľudia ako príjemnú, milú, slušnú a ochotnú ženu. Jej život nečakane vyhasol pri pondelkovej tragédii (21. 11.), ku ktorej došlo pred obcou Šarišské Michaľany (okres Sabinov). Ako uviedol portál pluska.sk, Janka pracovala na prešovskom daňovom riaditeľstve.

"Nedá sa povedať, že bola typickou úradníčkou, pretože ona sa nikdy nesprávala otrlo, vždy bola ochotná, bola to odborníčka, šikovná žena, mala vo svojej práci poriadok," smúti jej známa z Prešova.

Zrážka s autom v protismere

Do auta daňováčky vrazil 39-ročný vodič z Ukrajiny. V zákrute predbiehal iné osobné vozidlo, prešiel do protismeru, kde čelne narazil do vozidla značky Peugeot. V úseku je navyše zákaz predbiehania. Zrážka si vyžiadala viacerých zranených. "Vodičkou bola 48-ročná žena, ktorá následkom zrážky utrpela zranenia, na mieste im podľahla. V dôsledku zrážky už ani 25-ročná vodička s vozidlom značky Audi zrážke nevedela zabrániť a narazila do vozidiel, táto žena utrpela zranenia. Vodič z Ukrajiny, ako aj jeho 16-ročný spolujazdec boli tiež zranení," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

Polícia v tejto súvislosti vedie trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia spáchaný v súbehu s trestným činom ublíženia na zdraví.

Tragédia zasiahla rodinu po omši

Podľa portálu sa v osudný deň Jana náhlila z práce domov, kde sa mala stretnúť so svojou mamou. Rodina sa chystala na výročnú zádušnú omša za príbuzného, ​​ktorý pred rokom zomrel. Jana sa dohodla s mamou, s ktorou žila, aby na ňu počkali. Späť sa jej už dovolať nevedeli. "Okolo pol piatej popoludní sa pokúšala svojej dcére dovolať, ale už to nedvíhala. V tom čase bola po smrti. Jej príbuzní sa to dozvedeli až o pol siedmej, keď vyšli z kostola,“ priblížila miestna obyvateľka.