07. jún. 2023 o 09:30
krsk, Koktejl

Nadšený moderátor Viktor Vincze si to nenechal pre seba: Krst v Markíze!

placeholder
Viktor Vincze v Let's Dance.
Zdroj: TV Markíza

Obľúbený moderátor dostal úlohu, ktorá je blízka jeho srdcu.

Celebrity
07. jún. 2023 o 09:30
Nadšený moderátor Viktor Vincze si to nenechal pre seba: Krst v Markíze!

Obľúbený moderátor dostal úlohu, ktorá je blízka jeho srdcu.

Nový týždeň v Záhorskej Bystrici začal inak ako všetky ostatné. Televízia Markíza spustila Zelený týždeň, v ktorom sa hneď angažoval moderátor Viktor Vincze (32), ktorý je veľkým zástancom ochrany prírody. Veľa času a úsilia venoval práve osvete na sociálnych sieťach. Krstným otcom komunitnej záhrady, ktorú krstili počas Telerána, sa tak nemohol stať nikto iný ako celebritný otecko Viktor.

Markíza pripravila od pondelka 5. júna do soboty 10. júna 2023 celotýždňovú iniciatívu s názvom Zelený týždeň, počas ktorého sa každý deň zameria na jednu oblasť každodenného života - od stravovania, cez módu, energetiku, až po odpadové hospodárstvo. Každý deň zapojí svojich zamestnancov do tematických aktivít.

"Cieľom Zeleného týždňa je priniesť tému udržateľnosti a ekológie bližšie našim divákom a ukázať im, že každodenné rozhodnutia môžu prispieť k prospešnej budúcnosti pre nás všetkých. Ako mienkotvorná mediálna spoločnosť si uvedomujeme našu zodpovednosť, aby sme divákom prinášali nielen zábavu, ale aj dôležité témy, ktoré ovplyvňujú našu spoločnosť a životné prostredie," povedal Matthias Settele, generálny riaditeľ skupiny Markíza.

Pondelok bol venovaný udržateľnejšiemu stravovaniu. V Teleráne s Green Markíza tímom otvorili komunitnú záhradu, varilo sa vege jedlo a v Teleráne aj Reflexe rozobrali tému bezodpadovej/bezobalovej kuchyne. Práve pri otvorení komunitnej záhrady nechýbal Vincze, ktorý celú udalosť ukázal aj na Instagrame. Fotky nájdete v galérii pod článkom.

V utorok bola témou udržateľná móda, ktorá podporuje recyklovanie oblečenia, upcyklovanie a minimalizmus. Interne organizovali zbierku šatstva a výmenu oblečenia medzi zamestnancami. Streda je venovaná energiám, vode a deťom. Diváci sa dozvedia o šetrení energiami, udržateľnej architektúre, či ekologických čistiacich produktoch.

Štvrtok prinesie zameranie na udržateľnú dopravu. Zamestnanci budú vyzvaní na využitie alternatívnych spôsobov prepravy do práce, teda na bicykli alebo prostredníctvom MHD. Zo Senca bude do Záhorskej Bystrice bicyklovať aj moderátor Tomáš Juríček.

Zelený týždeň v Markíze.
Zelený týždeň v Markíze.
Zdroj: TV Markíza

Piatok bude venovaný téme znečisteného životného prostredia. Diváci si budú môcť pozrieť reportáže o znečistených vodách na Slovensku. Markizáci sa budú celý deň venovať podujatiu firemného dobrovoľníctva „Naše Mesto“ s cieľom podporiť lokálnu komunitu. Green ambasádor Viktor Vincze bude viesť vzdelávaciu eko-besiedku pre deti zo spomínaného občianskeho združenia.