27. mar. 2024 o 17:00
izabela, Koktejl

Matka dvoch detí Cecilia († 52) mala pocit mravčenia v zápästí: O niekoľko týždňov zomrela!

placeholder
Matka mala nádor na mozgu.
Zdroj: Just Giving/Mark Smith

Od hrozného zistenia neuplynul ani mesiac.

Zaujímavosti
27. mar. 2024 o 17:00
Matka dvoch detí Cecilia († 52) mala pocit mravčenia v zápästí: O niekoľko týždňov zomrela!

Od hrozného zistenia neuplynul ani mesiac.

Dvojnásobná mama Cecilia ešte minulý rok v marci pracovala v záhrade a po náročnom dni bola pripravená oddýchnuť si. Jej muž si živo pamätá, ako mu Cecilia povedala, že má zvláštne mravčenie v ľavom zápästí. Pripisovali to tŕňu alebo žihľave, píše Metro.

V polovici apríla sa Cecilia jedného dňa zobudila a fyzicky nebola schopná vstať z postele. Po tom, čo v ten istý deň absolvovala v nemocnici sériu vyšetrení, rodine lekár povedal, že vyšetrenia odhalili abnormálny výrastok na mozgu, ktorý si bude vyžadovať ďalšie vyšetrenie.

O dva týždne neskôr bol Cecilii oficiálne diagnostikovaný agresívny, nevyliečiteľný a život ohrozujúci nádor na mozgu. Mala len 52 rokov. Podľa charitatívnej organizácie Brain Tumour Charity 75 % ľudí s diagnózou glioblastómového nádoru mozgu neprežije dlhšie ako rok.

Od stanovenia diagnózy po smrť Cecilie neuplynul ani mesiac. Z úplne zdravej ženy sa stala žena neschopná chodiť, umývať sa alebo obliekať.

Mamičku vlani objednali na biopsiu v londýnskej nemocnici, ktorá mala určiť spôsob liečby. Žiaľ, Cecilia sa nikdy nedostala na operačnú sálu. V nemocnici utrpela krvácanie do mozgu a chirurg jej mužovi oznámil, že má dve možnosti. Pokúsiť sa odstrániť nádor na mozgu, čo by malo dlhodobý vplyv na kvalitu Ceciliinho života, alebo ten najsmutnejší krok. Cecilii zostávalo len niekoľko hodín života.

Ich blízky priateľ teda priviedol deti do nemocnice, aby mali možnosť rozlúčiť sa s mamou. "Povedali nám, že hoci je Cecilia v kóme, stále počuje všetko, čo jej hovoríme. Nikdy neočakávate, že budete musieť zorganizovať pohreb svojej 52-ročnej partnerky. Nikdy neočakávate, že budete osamelým rodičom a vdovcom po päťdesiatke," smúti vdovec.

"Naše deti a ja si teraz musíme zvyknúť na nový život a vytvoriť si nový súbor šťastných spomienok ako traja. Všetko, čo teraz robíme, robíme s myšlienkou na Ceciliu. Chceme žiť svoj život, akoby tu Cecilia ešte bola," dodal na záver.