25. mar. 2024 o 19:00
Dominika Vargová, Koktejl

Mame troch detí sa ťažko dýchalo, šokujúca diagnóza: Neviem, či to budú moje posledné Vianoce

placeholder
42-ročná Alison Varleyová
Zdroj: Justgiving/Adam Billington

Zdrvujúce odhalenie lekárov.

Zaujímavosti
25. mar. 2024 o 19:00
Mame troch detí sa ťažko dýchalo, šokujúca diagnóza: Neviem, či to budú moje posledné Vianoce

Zdrvujúce odhalenie lekárov.

Trojnásobnej mame sa ťažko dýchalo. Najskôr si myslela, že má len infekciu hrudníka, píše The Sun. Žiadne antibiotiká však nedokázali zmierniť utrpenie Alison Varley (42). Lekári v 2021 napokon odhalili krutú pravdu- má vzácnu formu rakoviny. Stalo sa tak len pol roka po narodení najmladšej dcérky. Predpokladá sa, že mamička z Ossetu je prvou osobou na svete, ktorej bol diagnostikovaný pohárikovobunkový karcinóm.

"Urobili mi CT a zistili, že v pravej pľúcnici mám 5 litrov tekutiny. Pokúsili sa tekutinu vypustiť a urobili CT vyšetrenie, kde mi našli veľký útvar na vaječníku,“ dodala. Lekári uviedli, že rakovina sa začala v slepom čreve a potom sa rozšírila do čreva, na vaječník a konečníka.

Keďže genetické zloženie Alisoninej rakoviny sa nepodobá žiadnemu doteraz pozorovanému ochoreniu, lekári nepoznajú správnu liečbou. Trojnásobná mamička najprv podstúpila imunoterapiu, ktorá však spôsobila rast jej rakoviny. Keď lekári zaznamenali zmenu, liečbu okamžite zastavili. Deväť mesiacov jej nedávali nič, pretože nechceli ochorenie zhoršovať, pričom za ten čas rakovina narástla len mierne.

Alison však začali trápiť črevné problémy a tak sa v marci tohto roku vrátila do nemocnice. Kolonoskopia odhalila, že nádor sa zväčšil a rozšíril sa ďalej do jej čreva. „Prišiel za mnou onkológ a povedal, že rakovina narástla a myslí si, že je v čreve. Narástla dosť, čo je šokujúce. V novembri som bola na kolonoskopii a on povedal, že je to čisté, a teraz v marci..." zverila sa.

Po vyšetrení začala Alison s chemoterapiou, ktorá by mala trvať nasledujúce tri mesiace. „Som úplne vydesená. Bojím sa o svoje deti. Je to znepokojujúce, pretože budem skúšať chemoterapiu. Neviem, či budem vedieť fungovať,“ priznáva. „Je ťažké nehovoriť o temných veciach, keď ste na mojom mieste. Neviem, či to budú moje posledné Vianoce alebo narodeniny s nimi. Neviem, čo sa bude diať. Povedali, že rakovina je stabilná, ale zrazu sa rozrastá. Nerozumiem tomu,“ povedala Alison.