29. feb. 2024 o 11:52
jž, Koktejl

Posledná rozlúčka s Marcelom Nemcom († 52) v divadle, silný odkaz Vačkovej: Snažili sme sa bez smútku, trúchlenia...

Takto si to želal.

Domáce promi
29. feb. 2024 o 11:52
Posledná rozlúčka s Marcelom Nemcom († 52) v divadle, silný odkaz Vačkovej: Snažili sme sa bez smútku, trúchlenia...

Takto si to želal.

Rodina, blízki priatelia ale aj fanúšikovia sa rozlúčili s hercom, spevákom a komikom Marcel Nemcom 21. februára v Kremnici. Herec podľahol zákernej rakovine slepého čreva, ktorá v posledných mesiacoch napadla aj pečeň. Bolo preňho ale známe, že aj napriek ťažkej diagnóze a s ubúdajúcimi silami sa stále usmieval a šíril okolo seba radosť. Nechcel, aby jeho blízki za ním smútili, ale namiesto pohrebu si želal oslavu života.

To mu aj splnili. V divadle La Komika sa konala v utorok 27. februára. Jeho kolegovia spievali spoločne piesne, zabávali sa a s úsmevom pozerali na obraz Marcela Nemca, ktorý po celý čas stál na javisku po ich boku. V divadle La Komika si Marcel splnil jedno z jeho posledných prianí, keď si zahral na divadelných doskách. Na jeho vystúpenie sa prišla pozrieť aj prezidentka Zuzana Čaputová s partnerom Jurajom Rizmanom.

Zábery z Oslavy života pridala na sociálnu sieť herečka Zuzana Vačková, ktorá na jeho pohrebe predniesla aj smútočnú reč. "Tak sme sa s tebou, milovaný Marcelko rozlúčili aj v divadle. Snažili sme sa bez smútku, trúchlenia, s úsmevom a krásnymi spomienkami na Teba. Chýbaš nám. Ďakujem za všetko," napísala herečka slová, ktoré by Marcela určite potešili.

Príspevok komentovala okrem mnohých iných mien aj speváčka Zuzana Smatanová. "Marcelík, je mi ľúto, že som tam nemohla byť s vami," odkázala mu. Zuzana sa momentálne zotavuje po operácii, kvôli ktorej pravdepodobne nemohla byť prítomná ani na pohrebe.

Rozlúčku okomentovalo aj divadlo, ktoré celé podujatie usporiadalo. "Včera 27. februára 2024 o 15.00 hodine bol ten deň D, kedy sa celé naše divadlo La Komika v zastúpení vedenia, režiséra, hercov a herečiek, ale aj divákov a fanúšikov nášho stáleho člena súboru Marcela Nemca alias Macka prišli s ním poslednýkrát rozlúčiť. Vzdať mu hold za jeho celoživotné dielo, osláviť jeho naplnený život a dať mu posledný, ním tak milovaný aplauz v podobe standing ovation. Faktom je, že my sa s Mackom nelúčime, že jeho odkaz lásky a radosti žije v nás a naše divadlo ho bude naďalej šíriť vo všetkých našich hrách. Česť jeho pamiatke!" napísali. Zábery z rozlúčky nájdete nad článkom a v galérii.