07. dec. 2022 o 12:00
žani, Koktejl

Kulyho desivý pád z 2,5 metrovej výšky: Zobudil som sa až v sanitke!

placeholder
Skupina Desmod so spevákom Máriom Kuly Kollárom počas vystúpenia prvého dňa 16. ročníka hudobného festivalu Topfest.
Zdroj: TASR

Členom skupiny nebolo všetko jedno.

Domáce promi
07. dec. 2022 o 12:00
Kulyho desivý pád z 2,5 metrovej výšky: Zobudil som sa až v sanitke!

Členom skupiny nebolo všetko jedno.

Slovenskí interpreti v roku 2009 bojovali o postup do semifinále populárnej súťaže Eurovision Song Contest v Moskve. Medzi nimi bola skupina Desmod, ktorá patrila medzi favoritov. Všetko sa zmenilo po generálke, na ktorej tuhla krv v žilách.

Mário Kuly Kollár nešťastnou náhodou spadol z pódia a skončil v nemocnici. Spevák jednej z najpopulárnejších slovenských rockových formácií si zaspomínal na incident v talkšou Anjeli strážni. "Cúval som, cúval, cúval až sa mi uhla obrazovka a potom som skončil na chrbte," povedal s tým, že išlo o pád z 2,5 metrovej výšky.

Priznáva, že si veľa detailov po páde nepamätá. "Ja som sa zobudil prvýkrát v sanitke. Druhýkrát v nemocnici," porozprával s úsmevom na tvári, no jedným dychom dodal, že vtedy mu do smiechu veru nebolo. Kuly si polámal rebrá a už spievať nemohol. Zo zranení sa doliečoval asi mesiac. Z Eurovízie napokon odstúpili. Víťazmi národného finále sa napokon stali Kamil Mikulčík a Nela Pocisková so skladbou Leť tmou. Slovensko malo vtedy v Eurovízii svojho zástupcu po desaťročnej absencii.

Spevákovi sa prekvapivo o ceste do Moskvy snívalo ešte pred známou pesničkovou súťažou. Keď sa dozvedel o Eurovízii, hovoril si, že to je ono a s kapelou sa preto musia prihlásiť. "To som nevedel, čo sa všetko stane. A nám sa tá Moskva naozaj splnila, ale bolo to s úplne iným telesom. Boli to moskovskí policajti, ktorí sa volajú Kalinka. S nimi sme absolvovali nácvik v Moskve a potom sme išli na malé turné po Slovensku," opísal prekvapivé splnenie svojho sna.