09. dec. 2024 o 17:00
lv, Koktejl

Fatálna chyba stála študentku († 23) život: Na prvom rande si dala obľúbený pokrm, nastalo peklo!

placeholder
Texaská študentka zomrela po konzumácii svojho obľúbeného jedla.
Zdroj: Facebook/Alison Pickering

Obsluha ani ona netušili, že sa niečo zmenilo.

Zaujímavosti
09. dec. 2024 o 17:00
Fatálna chyba stála študentku († 23) život: Na prvom rande si dala obľúbený pokrm, nastalo peklo!

Obsluha ani ona netušili, že sa niečo zmenilo.

Študentka vysokej školy v Texase zomrela po konzumácii jedla, ktoré si dala na prvom rande len niekoľko dní pred svojimi promóciami. Alison Pickering vedela, že má alergiu na arašidy, odkedy sa vrátila domov zo škôlky so žihľavkou a prezradila, že sa s kamarátkou podelili o sendvič s arašidovým maslom, píše denník Daily Mail.

Odvtedy vždy, keď zjedla niečo s obsahom arašidov, začala cítiť prejavy alergickej reakcie na perách a v hrdle a rodičia ju viezli na pohotovosť. Podľa ich slov však boli tieto návštevy pohotovosti zriedkavé, pretože Alison si začala dávať pozor na to, čo jedla. "Vždy bola veľmi, veľmi opatrná," povedala jej mama.

Alison sa 4. mája 2023 pripravovala na prvé rande. Vybrala si reštauráciu, v ktorej už predtým jedla, a objednala si mahi-mahi - jedlo, ktoré si tam objednala už v minulosti. Ani ona, ani obsluha nevedeli, že recept sa zmenil - a pridali arašidovú omáčku.

"Párkrát si zahryzla a uvedomila si, že niečo nie je v poriadku. Dala si svoj EpiPen (Injekčný adrenalín na naliehavú liečbu anafylaktického šoku). Prišla sanitka. K sanitke išla pešo a rozprávala sa s nimi, ale niekde po ceste sa to zvrtlo," povedal Alisonin otec Grover. Jeho dcéra zomrela.

Alison vyhlásili za mŕtvu len niekoľko dní pred jej promóciou na univerzite v Stephenville. "Je to tragické a nemusí sa to stať nikomu inému," uviedol zdrvený Grover, keď jeho manželka na Facebooku napísala, že aj po viac ako roku sa stále vyrovnávajú s mnohými emóciami.

"Cez naše zlomené srdce sme odhodlaní uctiť si Alisoninu pamiatku zvyšovaním povedomia o kritickej potrebe transparentnosti v reštauračnom priemysle. Zverejňovanie jasne známych anafylaktických alergénov, ako sú arašidy alebo arašidová omáčka, je jednoduché a reštaurácie to nič nestojí, ale pre zákazníkov je to otázka života a smrti," napísala nebohej dievčiny.

Spolu s Groverom dúfajú, že po zdieľaní Alisoninho príbehu nebude musieť žiadna iná rodina znášať bolesť, akú zažili oni. Zároveň vyzývajú na jasnú a dôslednú komunikáciu v reštauráciách a na komplexné školenie všetkých zamestnancov reštaurácií o alergiách. "Viem, že tým zachránime životy," dodala.