25. dec. 2023 o 05:00
vmr, Koktejl

Alžbetka z Perinbaby bez servítky: Drsné odhalenie o rozprávke! TOTO je pravda o nej a Jakubovi

placeholder
Alžbetka a Jakub z Perinbaby.
Zdroj: Profimedia

Fanúšikom Perinbaby tieto slová zničia ilúzie.

Celebrity
25. dec. 2023 o 05:00
Alžbetka z Perinbaby bez servítky: Drsné odhalenie o rozprávke! TOTO je pravda o nej a Jakubovi

Fanúšikom Perinbaby tieto slová zničia ilúzie.

S najkrajšími sviatkami v roku prichádza aj čas rozprávkových klasík, na ktoré sa teší azda každý Slovák. Aké by to boli Vianoce bez Perinbaby? Príbeh lásky Alžbetky a Jakuba roztápa aj tie najtvrdšie srdcia. Ich vzťah je romantickým rozprávkovým ideálom, predstaviteľka Alžbetky však divákom sňala klapky z očí a po rokoch prezradila, čo sa skutočne dialo počas nakrúcania obľúbenej rozprávky.

Petra Kolevská - Vančíková kedysi v seriáli RTVS s názvom Pumpa prezradila na seba poriadne prekvapivé veci. Herec Dano Heriban († 43) sa vtedy rozplýval nad postavou Alžbetky, ktorá píska na píšťalke, herečka ho však ihneď schladila. "Alžbetka to je láska, to je pokora, čo vám ide z očú," povedal Heriban.

Kolevská - Vančíková ho hneď vyviedla z omylu a hneď na rovinu priznala, že na píšťalku vôbec nevie hrať. "No, fakt, ani notu. A keby som aj chcela teraz tu vám niečo zahrať, tak vám očká slzia od niečoho úplne iného ako od dojatia. Vo filme vytvárame ilúziu, ktorá sa divákom páči a tá máva od pravdy poriadne ďaleko," vysvetlila.

"Viete, že v normálnom živote, tí čo ma poznajú, si o mne myslia, že som dosť sekera? Teda a najmä v práci?," dodala razantne. Heribana však ďalej zaujímalo asi to isté, nad čím dlhé roky premýšľajú aj fanúšikovia legendárnej rozprávky a síce, či bolo niečo medzi ňou a rozprávkovým Jakubom, ktorého stvárnil nemecký herec Tobias Hoesl.

"S Jakubom to musela byť predsa láska ako trám," povedal zvedavý Heriban. Kolevská - Vančíková však ihneď odpovedala, že opäť išlo len o ilúziu.

"Nie, nie, nie, opäť iba ilúzia. Jakub bol taká nemecká vychádzajúca herecká hviezda. My sme si ale že vôbec nesadli. Ale dobre sme to zahrali. Takže 30 rokov sa rieši, čo bolo pred kamerou, čo bolo za kamerou. Nič," uzavrela herečka s tým, že na pľaci si naopak veľmi dobre rozumela so Soničkou Valentovou, ktorá v rozprávke, paradoxne hrala jej zlú macochu. Pochválila sa aj dobrým vzťahom so "zubatou". Valeriu Kaplánovú označila za úžasného človeka.