07. aug. 2022 o 09:54
TASR, Koktejl

Zomrel predstaviteľ ruskej okupačnej správy: Pokus o atentát!

placeholder
Predstaviteľ ruskej okupačnej správy zomrel po pokuse o atentát (ilustračné foto).
Zdroj: iStock

Zraneniam podľahol.

Správy
07. aug. 2022 o 09:54
Zomrel predstaviteľ ruskej okupačnej správy: Pokus o atentát!

Zraneniam podľahol.

Predstaviteľ ruskej okupačnej správy v Chersonskej oblasti na Ukrajine Vitalij Hura po sobotňajšom pokuse o atentát na jeho osobu zomrel. TASR správu prevzala od agentúry AFP, ktorá o tom informovala v nedeľu.

Hura bol námestníkom šéfa ruskej okupačnej správy v meste Nova Kachovka a "podľahol svojim zraneniam", napísala na sociálnej sieti Telegram miestna predstaviteľka Katerina Gubarevová. Na Guru zaútočili v sobotu ráno v jeho dome a spôsobili mu ťažké strelné zranenia, v dôsledku ktorých bol v kritickom stave, povedal zdroj z Ruskom podporovanej správy agentúre TASS.

Nova Kachovka sa nachádza približne 80 kilometrov východne od mesta Cherson, pripomína AFP. Od začiatku ruskej vojenskej ofenzívy na Ukrajine bolo zaznamenaných už niekoľko pokusov o atentát na Moskvou dosadených predstaviteľov ukrajinských oblastí.

Rusko počas uplynulých mesiacov ovládlo rozsiahlu časť Chersonskej oblasti i časť susednej Záporožskej oblasti, kde ako menu zaviedlo ruský rubeľ a začalo vydávať ruské pasy. Protiofenzívou sa ukrajinskej armáde podarilo opätovne ovládnuť niektoré časti Chersonskej oblasti, doposiaľ však neprelomila ruskú obranu samotného mesta Cherson, píše AFP.