13. aug. 2023 o 04:00
mob, Koktejl

Brutálny prípad otriasol Českom: Muž chcel zabiť dievča (15), TAKTO si zachránilo život!

placeholder
Brutálny prípad z Plzne otriasol Českom (ilustračné foto).
Zdroj: iStock

Do pár hodín sa polícii podarilo vypátrať, zadržať a obviniť páchateľa.

Krimi
13. aug. 2023 o 04:00
Brutálny prípad otriasol Českom: Muž chcel zabiť dievča (15), TAKTO si zachránilo život!

Do pár hodín sa polícii podarilo vypátrať, zadržať a obviniť páchateľa.

Kriminalisti z odboru všeobecnej kriminality Krajského riaditeľstva polície Plzeňského kraja začali trestné stíhanie iba 18-ročného muža, ktorého obvinili zo spáchania trestného činu vraždy spáchaného v štádiu pokusu a trestného činu znásilnenia, píše Polícia ČR na svojom oficiálnom webe.

K hroznému činu došlo v utorok v nočných hodinách v Plzni. Podľa zatiaľ zistených skutočností vylákal mladík iba 15-ročné dievča na prechádzku okolo rieky s tým, že po ceste odnesie nejaké veci svojmu známemu. Keďže sa dievča s mužom určitú dobu poznalo, súhlasilo. Po chvíli muž zmenil smer a nečakane sa vydal do neďalekého lesíka.

Dievčine zviazal ruky, prelepil ústa a znásilnil ju. Následne jej spôsobil ešte rezné zranenie a vyhrážal sa smrťou. Potom dievča zabalil do vreca, zhodil zo zrázu do lesa a z miesta odišiel. Dievčine, ktorá predstierala smrť, čím si pravdepodobne zachránila život, sa podarilo dostať z miesta preč a zavolať pomoc.

Polícia spustila rozsiahlu pátraciu akciu s nasadením maximálneho počtu policajtov. Pátrali nielen po samotnom podozrivom, ale aj po dôležitých kriminalistických stopách. Po pár hodinách sa policajtom podarilo vypátrať dôležité stopy aj zadržať podozrivého muža.

Ten bol prevezený do policajnej cely a kriminalisti sa začali venovať procesným úkonom. V piatok popoludní už vrchná komisárka odboru všeobecnej kriminality mužovi predložila obvinenie z trestného činu vraždy v štádiu pokusu a znásilnenia. Rovnako bude podaný podnet na podanie návrhu na vzatie obvineného do väzby.